Bilgi Yeriniz

Mantı Nasıl Isıtılır?

22.05.2018
16.282
Mantı Nasıl Isıtılır?

​Mantı, içindeki kıymadan dolayı uzun süre saklamanıza olanak tanımamaktadır. Fakat 2 güne kadar buzdolabında saklayıp tüketebileceğiniz mantının, artabilme durumuna karşı hepsinin üzerine yoğurt koymamışsanız kolaylıkla ısıtıp yiyebilirsiniz.

Mantı Nasıl Isıtılır?

Mantı ısıtmak için aslında ekstra bir yönteme ihtiyaç yoktur. Eğer içerisine yoğurt koymamışsanız herhangi bir yemek gibi buzdolabında saklamış olduğunuz mantıyı ısıtıp yiyebilirsiniz.

  • Mantınızı ısıtırken biraz önce bahsettiğimiz gibi yoğurt katılmamış olması oldukça önemlidir. Yoğurtlu iken mantıyı ısıtamayacağınız için yiyebileceğiniz porsiyonda mantının üzerine yoğurt koyabilirsiniz.
  • Bu her yaptığınız yemek için geçerlidir; eğer fazla pişirmişseniz, yiyeceğiniz miktarı ayırıp öyle ısıtmalısınız. Tüm mantının durduğu tencereyi sürekli olarak ısıtıp kalanı buzdolabına koymak sağlık açısından zararlı olabileceği gibi mantının bozulma zamanını da oldukça hızlandırmaktadır.

Mantı Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Çiğ Mantı

Mantınızı hazırlamışsanız fakat pişirmemişseniz daha kolay bir şekilde buzdolabınızın derin dondurucu bölümünde muhafaza edebilirsiniz. Yapmanız gerekenleri kısaca anlatmak gerekirse;

  • Öncelikle mantınızı yapma aşamasında, mantının birbirine yapışmaması için her hamur işinde olduğu gibi unlamanız gerekmektedir. Bu işlemde mantılarınızı dizdiğiniz kabı unlamanız yeterli olacaktır. Daha sonra sonrasında ise dondurucuya yerleştirme işleminden donma işlemine kadar olan sürede mantılarınızın yapışmaması için kapaklı bir kap ya da tepsi, bor cama mantılarınız birbirine aralıklı olacak şekilde dizip buzdolabına yerleştirin.
  • Bu şekilde yapışmasına engel olacak kadar soğuttunuz mantılarınızın, eğer katılaştığından eminseniz buzdolabı poşetlerine hava almayacak şekilde yerleştirip derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  • Çiğ mantınızı kesinlikle buzdolabınızın dondurucu olmayan bölümlerinde uzun süre muhafaza etmeyiniz. İçindeki etinden dolayı bozulabilmektedir.

2-)Pişmiş Mantı

Pişmiş mantınızı saklama konusunda ise biraz önce de bahsettiğimiz gibi kesinlikle hepsini yoğurtlanmış olarak saklamayınız. Mantıyı buzdolabında muhafaza edin ve yiyeceğiniz miktarda mantınızı çıkardıktan sonra üzerine yoğurt döküp tüketebilirsiniz.

3-)Kuru Mantı

Kuru mantı muhafaza yöntemlerinde ise cam kavanoz kullanabilirsiniz. Yine çok fazla ömrü olmadığını belirtmek isteriz. Fakat cam kavanozun içine koyduğunuz kuru mantıyı serin, kuru ve kesinlikle gün ışığı almayan bir yerde rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Kuru Mantı Evde Nasıl Yapılır?

Hemen pişirecekmiş gibi normal bir şekilde hazırladığınız mantınızı, yine fırın tepsisine birbirine yakın olmayacak şekilde dizmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise tepsiyi fırına koyup 200 dereceye ayarlamanız ve 15-20 dakika kadar kavrulmasını beklemelisiniz. Bu süre zarfında muhakkak fırınınızı kontrol etmeniz gerekmektedir.

Mantınızın hamuruna göre bekleme süresi daha kısa sürebilmektedir. O yüzden mümkün olduğunca  mantılarınızı yakmamak adına sürekli kontrol etmeniz gerekmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.