Bilgi Yeriniz

Pimapen Bantları Nasıl Temizlenir?

14.05.2018
2.806
Pimapen Bantları Nasıl Temizlenir?

Pimapen kelimesi aslında PVC (Poli Vinil Klorür) plastik doğrama malzemelerden üretilen kapı, pencere, balkon ve daha birçok yapı malzemelerin imalatını yapan bir holding olmakla beraber Türk halkının diline pelesenk olmayı başarmıştır. Bu sebeple içeriğimizde pimapen kelimesi yerine PVC kullanılacaktır.

PVC Kullanım Nedenleri Nelerdir?

Ülkemizde son yıllarda gittikçe yaygınlaşan ve her yapıda kendine yer bulan PVC kapı ve pencereler yeni inşa edilen yapılarda vazgeçilmez bir malzeme olmuştur. Yeni yapılar dışında, birçok insan da, ev ve işyerlerinde bulunan mevcut ahşap ve metal doğrama kapı ve pencerelerinin yerine bu PVC kapı ve pencereleri tercih etmektedir. Bu nedenler;

  • Isı yalıtımının yüksekliği,
  • Aşınmalara karşı daha dayanıklı olması,
  • Uzun ömürlü olması,
  • Kolay temizlenebilmesi,
  • Ateşe karşı dayanıklılığı,
  • Hava şartlarına karşı bozulmaması,
  • Ekonomik olması.

PVC Bantları Nasıl Temizlenir?

PVC üzerinde bulunan bantlar, üretici firmaların imal ettikleri ürünün taşıma ve montaj esnasında çizik ve leke gibi herhangi bir deformasyon oluşmaması için kullandıkları bir kaplama yöntemidir. Bu bantlar hazır etiket olmakla beraber kimyasal bir bileşen ile PVC üzerine yapıştırılmaktadır. Bu nedenle bu bantların çıkarılması için kullanılan birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler;

1-)Isıtarak Bantı Kaldırmak

PVC bantlar kaplanırken yapıştırıcı kimyasallar sıcak halde uygulanır ve kurumasından sonra yapışkan işlevini görür. Bu nedenle PVC bantın sıcaklığını arttırarak yapışkanı eski haline, yani yapışmadan önceki haline döndürebilirsiniz. Bu uygulamayı yaparken kolaylıkla temin edebileceğiniz saç kurutma makinesi, ütü, sıcak su ya da çakmak gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken konu, PVC malzemelerin de bir kimyasal bileşen olduğu ve aşırı sıcaklıkta deforme olabileceğidir. Sıcaklık abartılmadan iyi ayarlanmalıdır.

2-)Kimyasal Ürünler Kullanarak

PVC bantları kimyasal bir bileşen yardımıyla yapıştırıldığından yine kimyasal ürünlerle çıkarılabilmektedir. Bu ürünler yapı marketlerde ya da alışveriş sitelerinde 20 TL civarında kullanabileceğiniz ürünlerdir. Ancak bu ürünler PVC temizleme ürünleri ile karıştırılmamalıdır. Yine bu ürünler kullanım tekniği olarak da ikiye ayrılmaktadır. Birincisi; bantın üzerine sürmek suretiyle uygulanır. Diğeri ise; bantın bir köşesinden bir parça kaldırarak bantın altına, yani yapışkanın bulunduğu bölüme uygulanarak kullanılır.

3-)Çizmeyen Süngerler Yardımıyla

Temizlik maksadıyla kullanılan ve yüzey çizmeyen süngerler kullanılarak bu yöntem uygulanmaktadır. Bu süngerleri, küçük bir kova içerisine hazırlamış olduğunuz ılık su ya da sirkeli su ile ıslatarak kullanabilirsiniz.

4-)Falçata Kullanarak Sökme

Son ve en riskli olan yöntem olmakla beraber başarısızlıkla sonuçlanma ihtimali faciaya dönüşen bir yöntemdir. PVC bantı uzun süre sökülmemiş ve özelliği bozulmuş yüzeylerde kullanılmaktadır. Falçatanın kesmeyen yani ters kısmıyla PVC bantın bir köşesinden başlayarak yavaşça ilerleyerek kaldırılmasıdır.

Yukarıda saymış olduğumuz yöntemler en kolay ve garanti çıkarma yönteminden en zor ve riskli çıkarma yöntemine doğru sıralanmıştır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.