Bilgi Yeriniz

Duvar Silmenin Püf Noktaları

05.05.2018
2.647
Duvar Silmenin Püf Noktaları

Duvarlar, evin odalarını bir arada tutan yapılardır. Daha dekoratif, canlı, aydınlık bir görünüm yaratmak amacıyla duvarlarda genellikle beyaz veya açık renk tonları kullanılır. Bu evlerde de, ofislerde de, hastanelerde de, iş yerlerinde de geçerlidir. Örneğin; ders çalışacak insanların bulunduğu ortamda sarı veya başka renklerde ışık kullanılması, kişinin odaklanamamasına ya da uykusunun gelmesine yol açabilir. Bu yüzden genellikle dershanelerde veya okullarda beyaz led ışıklar tercih edilir. Duvarlar da aynı etkiyi yaratabilir. Bu sebeple kişi, daha aydınlık bir ortamda çalışmak ister.

Ev eşyası alınmadan önce, evde ilk dikkat edilecek husus duvar boyasıdır. Bu her yerin dekorasyonunda bu şekildedir. Çünkü, eşyalar yerleştirilmeden ya da yerleştirme planı yapılmadan önce duvarların rengine karar vermek gerekir. Kısacası, duvarlar ev dekorasyonunda arka plan unsuru olarak önemli bir yere sahiptirler. Bu önemleri bir kenara, koruma kalkanı görevi de gördükleri için ve açıkta, savunmasızca durdukları için kirlenmeleri oldukça basit ve olası. Ayranınızı çalkalarken duvara sıçratabilirsiniz. Duvara çakacağınız bir çivi, boyanın sökülmesinin başlangıcı olabilir. İstenmeyen bir kaza sonucu yemek artığını duvara sıçratmış olabilirsiniz.

Günümüzde ev duvarlarının çoğunun temizlenebilir boya ile kaplı olmadığını hesaba katarsak, temizliği bir hayli yorucu olacaktır. Ee duvarlar temiz değilse de, ev temiz değildir. Duvarda oluşan herhangi bir lekeyi anlık olarak temizlemek en doğrusudur. Ancak genel duvar temizliği için aynı şey söylenemez. Tüm evin duvarlarını yılda 1 ya da en fazla 2 kez temizlemeniz, yeterli olacaktır.

Duvar Silmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Duvar temizliği çok yorucu bir işlem olabilir çünkü evin tüm duvarlarını silmeye kalkışmak, birkaç kişi birden bu işe girişmediği takdirde, 1 günde bitecek bir işlem değildir. Her güne bir odanın duvarlarını bırakmak, en mantıklısıdır.

  • Duvar temizliğine başlamadan önce duvarlarını sileceğiniz odanın orta noktasına büyük bir leğen veya kazan koyun ve onu kaynar su ile doldurun. Hemen sonrasında odanın camları ve kapısını kapatmayı ihmal etmeyin. Duvar temizliğine oda, buharı iyice içine hapsettikten sonra başlamanız gerekecektir. Odaya iyice sinen buhar, duvar temizliğinizi kolaylaştıracaktır.
  • Mutfak duvarlarının temizliği için, bir kaba su dökün ve o suyu sabunla köpürtün. Sonra da bu karışıma bolca tuz ekleyin. Bu karışım, duvardaki is ve yağ lekelerini çıkarmanızda yardımcı olacaktır.
  • Boyalı oda duvarını temizlemek için ise önce duvarları iyice yıkamanız gerekir. Yıkama ihtimaliniz yoksa duvarlara su dökmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında ise derin ve geniş bir leğen ya da kaba su döküp, içine nişasta ekleyin. Bu karışımı bir sünger yardımı ile duvarlarınıza ovalayarak uygulayabilirsiniz. Bu yöntem, bir sonraki duvar temizliğinizi de kolaylaştıracaktır.
  • Duvarlardaki parmak izleri için ise duvarları, dilim dilim kesilmiş patates yardımıyla ovalayabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.