Yüzümün Sol Tarafında Uyuşma
Yüzde uyuşma sorunu günümüzde birçok kişide görülmekte olup, farklı sebeplere dayalı olarak açığa çıkabilmektedir. Muayene olmaksızın kesin bir neden belirtmek oldukça zordur. Uyuşmalar geçici olsa da çok sık meydana gelmesi halinde kişinin mutlaka doktora görünmesi ve uyuşma durumunu kesinlikle ihmal etmemesi gerekir. Uyuşma genel olarak ciddi sorunların belirtilerinden biridir ancak yine de kesin sonuç için tetkik gerekmektedir.
Yüzün Sol Tarafında Uyuşma Nedenleri Nelerdir?
- Kişi sürekli sağ tarafa doğru döndüğü bir uyku pozisyonunu alışkanlık haline getirmiş ise dolaşımın zorlaşması sonucunda sol yüzde uyuşma sorunu ortaya çıkabilir. Bu nedenle ortaya çıkan sol yüz uyuşması, 5 – 10 dakika içinde bir tedavi gerektirmeksizin kendiliğinden geçer.
- Uyuşmaların ve devamında görülen karıncalanmaların temel nedenlerinden bir tanesi, sinir sisteminde hasar oluşumu ya da sinir sıkışması meydana gelmesidir. Boyunda belli başlı sinirlerde bir sıkışma ya da doku hasarı meydana geldiğinde, yüzün sol tarafında uyuşma hissedilebilir.
- Çocuklarda tek taraflı yüz uyuşması sorunu, yeterli vitamin alınmamasından kaynaklanmaktadır.
- Kişinin yüz felci geçirmesi de uyuşukluğa yol açmaktadır. Yüz felcinin de sebepleri çeşitlidir ancak genellikle çok uzun süre boyunca çok soğuk havalara maruz kalınması, bu rahatsızlığın bir anda ortaya çıkmasında tetikleyici etkiye sahiptir. Yüz felcinin tedavi edilmesi sonucunda hissedilen uyuşma da ortadan kalkacaktır.
- Kişinin psikolojik olarak sorunlar yaşıyor olması, psikolojik bir dengesizlik içinde bulunması, ruhsal bunalımlar, beyinde hasara yol açabilir. Bu da yüzün tek tarafında uyuşukluk ile ortaya çıkabilir. Stres bu tür durumlarda ciddi bir etkiye sahiptir.
Yüzün Sol Tarafında Uyuşma Tedavisi
Yüzün sol tarafında uyuşma, zor tespit edilen ve zor teşhis konan bir sorundur. Uyuşukluğun tespit edilebilmesi için bazı testlerin ve tetkiklerin doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir. Yüzde sol tarafta uyuşukluğa ek olarak kişide görülen;
- Aşırı güç kaybı,
- Yorgunluk, bitkinlik,
- Eş zamanlı olarak başka bir bölgede daha ortaya çıkan uyuşma gibi belirtiler de mevcut ise durum ciddi ve riskli olabilir. Uyuşma beyinle ilgili bir hasarın neticesinde de gerçekleşmiş olabilir. Bu nedenle mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir.
Ergenlik dönemleri sorunlu geçmiş olan yetişkin bireyler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre bu kişilerde uyuşma sorunu çok daha fazla meydana gelmektedir. Uyuşmaya ek olarak karıncalanma ve hissizlik durumu da ortaya çıkabilmektedir. Önlem alınmaması halinde, felç başta olmak üzere ciddi hayati risk taşıyan rahatsızlıkların ortaya çıkması da kaçınılmazdır. Bu nedenle ilk uyuşma gerçekleştiğinde, ihmal edilmeksizin doktora muayene olunması tavsiye edilmektedir.
Henüz yorum yapılmamış.