Bilgi Yeriniz

Nohut ve Kuru Fasulyenin Gazı Nasıl Alınır?

02.12.2018
2.751
Nohut ve Kuru Fasulyenin Gazı Nasıl Alınır?

Nohut ve kuru fasulyenin gazı nasıl alınır özellikle bu yemeği çok seven kişilerin sık sorduğu sorulardan birisidir. Baklagiller özellikle kış aylarında sofralarımızı süsleyen lezzetlerin başında gelir ve nohut, kuru fasulye gibi yemekler kışın vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer alır.

Nohut ve kuru fasulye gibi yemekler çok sevilmesinin yanı sıra kişide çeşitli gaz problemlerine de yol açabilir. Sindirim sisteminin çok hızlı çalışmasına neden olan kuru fasulye ve nohut gibi baklagil yemekleri yedikten sonra kişide şiddetli gaz yapabilir ve bu kişiye özellikle kabalık ortamlarda rahatsızlık verebilir. Nohut ve kuru fasulye gibi yemekleri pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalarına dikkat edebilir ve gaz yapmasını bu şekilde önleyebilirsiniz.

Nohut ve Kuru Fasulye Yemeği Gaz Yapmaması İçin Ne Şekilde Pişirilmelidir?

Nohut ve kuru fasulye en çok sevilen baklagil türleri arasında ilk sıralarda yer alır. Her mutfakta bulunan ve tercih edilen bir tür yemek çeşiti olan nohut ve kuru fasulye tüketimi sonrasında bazı yan etkileri de beraberinde getirmektedir. Bağırsakları hızlı bir biçimde çalıştıran ve bu nedenle kişide mide sıkışması, gaz gibi problemlere yol açan bu baklagil türlerini pişirirken dikkatli olarak daha az gaz yapmasını sağlayabilir, yaşanacak gaz problemlerini önleyebilirsiniz.

Baklagillerin pişirilmesinde dikkat edilmesi gereken ve gaz oluşmasını önleyen etkenler arasında şunlar yer almaktadır:

  • Kuru fasulyenin daha sonrasında gaz yapmasını istemiyorsanız, bunun için uygulayabileceğiniz püf noktalarından birisi yemeğe bir miktar kimyon eklenmesidir.
  • Kuru fasulye gibi baklagillerin gaz yapmasını önleyen diğer bir faktör ise kekiktir. Fasulyenin haşlanması sırasında kimyon yerine kekik ekleyerek gaz oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
  • Kuru fasulye ve nohutun gaz sancısına yol açmaması için yapılabilecek işlemlerden birisi de baklagilin bir gece önceden ıslatılmasıdır. Bir gece önceden soğuk su içinde bekleteceğiniz baklagiller piştikten sonra mideye çok daha az zarar verecektir.
  • Karbonat yöntemi de en çok tercih edilen diğer yöntemlerden birisidir. Karbonat ekleyerek pişireceğiniz baklagilin çok daha hızlı bir biçimde yumuşamasını sağlayabilir ve oluşabilecek gaz problemlerini yok edebilirsiniz.
  • Kuru fasulye ve nohut gibi yemeklerin içinde dörde böldüğünüz pişmemiş patatesleri ekleyerek yemeklerin gaz ve mide sıkışmasına yol açmasını önceden önleyebilirsiniz.

Nohut ve Kuru Fasulye Sonrası Oluşan Gaz Nasıl Giderilir?

Yukarıda uyguladığınız yöntemlerin hiçbiri etki olmadı ve yemek sonrası yine midenizde gaz sancısı oluştuysa,  bu durumda yemek sonrası soda tüketimi yaparak midenizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Sodanın etki etmediği durumlarda ise ayakların sıcak tutulması ile birlikte midede oluşan gaz kısa süre içinde yok olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.