Bilgi Yeriniz

Kuyruk Sokumunda Delik

17.05.2018
3.097
Kuyruk Sokumunda Delik

Kuyruk sokumu denilen bölgede, arklı türlerde delikler oluşabilmekte olup, bunların bazıları dış faktörlere bağlıdır. Bir kısmı ise doğuştan meydana gelmekte, doğal bir gamze izlenimi vermektedir. Bu deliklerin neden olduğu, belirtileri ya da yapısal özellikleri ile ilgili bilgi edinmekte yarar vardır.

Kuyruk Sokumunda Delik Neden Olur?

  • Kuyruk sokumunda ortaya çıkan bir delikte ilk akla gelen durum kıl dönmesidir. Özellikle de dokunma karşısında aşırı hassasiyet ve çevresinde de kızarıklıklar söz konusu ise kıl dönmesi olma olasılığı fazladır.
  • Kıl dönmesi genel olarak oturma pozisyonundaki hatalar, tüylerin epilasyon sırasında doğru alınmaması ve dış faktörler gibi nedenlerle meydana gelmektedir. Günümüzde ameliyat olmadan tedavi edilememektedir.
  • Farklı yapılarda kuyruk sokumu deliği meydana gelebilmektedir. Bunlar genel olarak gamze biçiminde çukurlardır ve zararsızdırlar. Ancak bazen kıl dönmesine yol açan bir huni görevi de görebilirler.

Kuyruk Sokumunda Farklı Durumlar ve Nedenleri Nelerdir?

  • Kuyruk sokumunda bir delik mevcut ise ve bu bölgede ağrı hissi söz konusu ise kıl dönmesi ortaya çıkmış olabilir. Bunun için kuyruk sokumunda kıl giriş deliği denen bir deliğin bulunması gerekir. Tedavi için ya da ağrının azaltılabilmesi için kılların alınması iyi olacaktır. Eğer ağrı çok fazla ise büyük olasılıkla cerrahi bir müdahale gerekecektir.
  • Kuyruk sokumunda bir akıntı söz konusu ise akıntı kokulu, kanlı ya da kokusuz ise, kıl dönmesi durumu büyük olasılıkla gerçekleşmiştir. Bu bölgede akıntı oluşması, kıl dönmesi ameliyatının zamanının birkaç aylığına ileri atmaya neden olacaktır çünkü akıntı devam ederken operasyon yapılmaz.
  • Kuyruk sokumu bölgesinde bir kaşıntı mevcut ise, bu durum yine kıl dönmesi kaynaklıdır. Genellikle kıl dönmesi durumunda bu bölgedeki deri tahriş olmakta ve kaşıntı ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte kurdeşen nedeniyle de bu bölgede kaşıntı oluşabilmektedir.

Kıl Dönmesinde Tedavi

Kuyruk sokumunda delik ile kendini belli eden ve daha sonra gittikçe ortaya çıkıp rahatsız edici boyutlara ve etkilere ulaşan kıl dönmesi, ameliyat dışında tedavi uygulanamayan bir durumdur. Ancak hangi yöntemin ve hangi ameliyatın uygulanması gerektiği noktasında dikkatli ve detaylı bir araştırma yapılması hastanın sağlığı açısından son derece önemlidir.

Kıl dönmesi tedavisinde uygulanan sinüsotomi adındaki uygulama, ağrıların dindirilmesine yardımcı olmaktadır. Ancak kılların giriş deliği kuyruk sokumunda bu yöntemle alınamadığı için çok etkili bir tedavi yöntemi olduğu söylenemez.

Günümüzde uygulanan kıl dönmesi ameliyatlarında 10 farklı klasik ameliyat ve 5 tane de çağdaş tekniklerin kullanıldığı ameliyat bulunmaktadır. Çağdaş yöntemlerle uygulanan ameliyatlardan sonra kişi bir sonraki gün hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Ağrı çok azdır ve ekonomiktir. Hangi yöntemin kullanılacağına doktor tarafından karar verilmelidir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.