İnşaat Pisliği Nasıl Temizlenir?
Yeni yapılmış bir binaya taşındığımızda ya da evin dekorasyonunu değiştirdiğimizde inşaat kirleri ile sıklıkla karşılaşırız ve çoğu zaman temizliğe tam olarak nerden başlamamız gerektiğini bile karıştırırız. Çoğu zaman yorucu olan bu temizlikte, tadilata bağlı olarak oluşan toz ve pislikleri kendimizi yormadan evvel kabaca temizlememiz gerektiğini hatırlatmak isteriz.
İnşaat Pisliği Nasıl Temizlenir?
1-)Kaba Temizlik İçin Yapılması Gerekenler
Büyük Olan Pislikleri Temizlemek
Yerde büyük parça atılması gereken pislik varsa öncelikle onları bir çöp poşetine doldurup atmalısınız. Böylece temizlik esnasında sürekli iri pislikleri temizlemekle uğraşmamış olacaksınız.
Yerleri Süpürün
Kaba pislikleri ortandan kaldırdıktan sonra kabaca bir temizliğe başlayabilirsiniz. Bu temizlikte ilk yapmanız gereken öncelikle yerleri süpürmektir. Eğer fırça süpürgeniz ve faraşınız varsa, yerleri elektrik süpürgesi ile temizlemeden önce fırça süpürge ile temizlemeniz sonrasında gerçekleştireceğiniz detaylı temizlik için sizi oldukça rahatlatacaktır.
Pencereleri Silin
Yine yerlerde yaptığınız gibi aynı kaba temizliği pencere ve pencere önlerinde de yapmanız gerekmektedir. Pencerelerin tozunu aldıktan sonra rahatlıkla detaylı bir temizliğe başlayabilirsiniz.
2-)Asıl Temizlikte Yapılması Gerekenler
Yerlerin Temizliği
Yerlerin temizliği kabaca yapıldıktan sonra zemin artık tamamen gözükecektir. Eğer yerlere ve dolaplara damlamış olan boya lekeleri varsa bu boyaları temizlemek için yalnızca tiner kullanabilirsiniz. Bu tür boya lekelerinde kazıma işlemi fazla vakit alacağı için tiner kullanmanız daha kısa sürede sonuç verecektir. Aynı zamanda tiner kullanımlarında derinize temas etmemesine ve solumamaya özen göstermelisiniz. Ağır bir kimyasal olduğu için sağlık problemlerine neden olabilmektedir.
Yerlerdeki bu büyük lekeleri tiner ile temizledikten sonra elektrik süpürgesi yardımıyla kalan toz ve kirleri tekrar temizlemelisiniz. Elektrik süpürgesi ile işiniz bittikten sonra ise sirkeli su ve çamaşır suyu ile yerleri silebilirsiniz.
Pencerelerin Temizliği
Pencerelerin temizliğinde ise kolay bir temizlik için mikrofiber bez kullanmaya özen göstermelisiniz. Zaten kabaca pencerenin tozları alındığı için bu kısımda sizi uğraştıracak çok fazla işlem kalmamaktadır. Cam silme deterjanları kullanarak camlarınızı temizleyebilirsiniz. Yine camlarda da boya lekelenmeleri varsa, tiner ile o bölgeleri de silmelisiniz. Dediğimiz gibi kazımak vakit alabilmektedir.
Pencerelerde etiket gibi yapışkanlar varsa onları elinizle çıkarmak yerine fön makinesi kullanmanızı öneririz. Fön makinesi ile ısıtmış olduğunuz etiketler ısıya maruz kaldığı için kavlayacaktır ve çıkarması daha kolay hale gelecektir. Aynı şekilde sirkeli su ya da karbonatlı su ile de pencere ve pencere önlerinizi silebilirsiniz.
NOT: Bu gibi yoğun temizliklerde üst üste birkaç kez temizlik yapmak ile uğraşmak yerine temizliği her zaman ikiye bölün. Ön temizlik olarak kabaca genel bir temizlik, sonrasında ise asıl temizliği yapabilir ve eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.