Bilgi Yeriniz

Evde Su Sebili Nasıl Temizlenir?

02.07.2018
2.345
Evde Su Sebili Nasıl Temizlenir?

Hemen hemen her yerde kullanımına rastladığımız su sebilleri artık evlerde de kullanılmaya başlanmıştır. Oldukça pratik olan bu alet, aynı anda soğuk ve sıcak suya çabucak erişimimizi sağlamaktadır fakat iyi temizlenmediğinde ya da hiç temizlenmemesi durumunda sağlığımız açısından tehdit oluşturmaktadır.

Sebil en az ayda 1 kez muhakkak temizlenmesi gereken bir üründür. Özellikle yaz aylarında sürekli kullanıldığını düşünürsek, temizlenmemesi bakteri oluşumunu hızlandıracağından içtiğimiz suyun da yapısı bozabilmektedir ve kişilerin sağlığını riske atabilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına sebilin temizliği, zamanında ve iyi bir şekilde yapılmalıdır.

Su Sebili Nasıl Temizlenmelidir?

Sebil temizliğinde bir önemli nokta ise, musluk suyunun aktığı alt bölmeyi sürekli olarak temizlemeye özen gösteriniz. O bölmedeki ızgarada da suyun beklemesinden kaynaklı yağlanma gibi bir durum oluşabilmektedir.

1-)Sirke İle Temizlik

  • Burada öncelikle sebilden çıkarttığınız boş damacananızı yarısından biraz daha fazla olacak şekilde su ile doldurun. Damacana su ile dolarken, siz de sebilde kalan suyu muslukları açarak boşaltın.
  • Su ile doldurduğunuz damacananın içine litrelik tüm sirkenizi boşaltın ve sebile yerleştirin. Sebilini soğuk ve sıcak musluklarını biraz açın ve sirkeli su karışımının akmasını sağlayın. Böylece karışım sebilin içinde, suyun geçtiği her alana ulaşabilecektir.
  • 1 gün boyunca beklettikten sonra damacanayı kaldırın ve yerine temiz su koyup içindeki sirke karışımını temizleyin.

2-)Sebil Temizleme Solüsyonu İle Temizlik

  • Burada öncelikle büyük marketlerden kolayca temin edebileceğiniz sebil temizleme solüsyonunu damacanadaki suyun aktığı bölgeden aşağıya doğru dökmeniz gerekmektedir.
  • Döktükten sonra, yine üzerine bol miktarda su ile takviye yapın ve sebilin musluklarını açın, bir dakika kadar akıttıktan sonra, 2 saat kadar sebilin içindeki karışım ile bekletmeniz gerekmektedir. Böylece içme suyunun geçtiği yerler temizlenmiş olacaktır.
  • En son işlem olarak, sebilin içindeki karışımı iyice akıtın ve sebilin durulanmasını sağlayın.

Evde Su Sebili Temizlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Sebilinizi kullanma sıklığınıza göre en az ayda 1 kere temizleyiniz.
  • Sebilinizin içini temizlerken değil fakat dışını temizlerken elektrik ile olan bağlantısını muhakkak kesmelisiniz.
  • Su sebilinizi temizlerken çamaşır suyu gibi ağır kimyasallar kesinlikle tercih etmeyiniz. Temizlik için ya sirke ya da kendi temizleme ürünlerini tercih etmelisiniz.
  • Temizlik işleminden sonra bol su ile durulamayı ihmal etmeyiniz.
  • Su sebili temizlerken sebilinizi ev içinde değil; balkon, bahçe, veranda gibi bir alanınız varsa orada temizlemeye çalışın. Temizlik esnasından suyun akması gerektiği için eşyalarınıza zarar verebilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.