Bilgi Yeriniz

Devit 3 Yüklemesi ve Gebelik

18.04.2018
4.558
Devit 3 Yüklemesi ve Gebelik

Devit 3 adı verilen ve D vitamini bakımından oldukça zengin olan ilaç, kemik gelişimini de olumlu yönde büyük oranda etkilemektedir. Genellikle kemik gelişiminde yavaşlık olan, sorun yaşanan çocuklarda kullanılan Devit 3, yetişkinlerde ve gebelik dönemindeki kadınlarda da kullanılabilmektedir.

D vitamininin eksikliği, dengesiz ve düzensiz beslenme sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu durumda Devit 3 hastaya doktor tarafından verilir ve kullanım süreci boyunca da hasta doktor kontrolü altında kalır.

Hamilelik Döneminde Devit 3 Kullanımı

Hamilelik dönemi kadında hem fiziksel hem de psikolojik bakımdan birçok değişikliğin yaşanmasına neden olan bir dönemdir. Bu dönemde anne adayı için bebeğin sağlığı her şeyden, hatta çoğu zaman kendi sağlığından bile daha önemlidir. Bu nedenle bu dönemde kadın her şeye dikkat etmek durumundadır.

Beslenme ve hareket düzenine de aynı oranda özen göstermesi gerekir. Çünkü dikkat edilmediğinde bebek kimyasal içerikli ürün ya da besinlere maruz kalabilir ve bu da bebeğin hayatını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu dönemde ilaç almak riskli olduğu için birçok hamile kadın, devit 3 kullanımı konusunda da tereddüt yaşamaktadır. Ancak D vitamini tam da bu dönemde fazlasıyla ihtiyaç duyulan bir vitamindir, takviye edilmesi gerekebilir. Ancak yine de devit 3 kullanımı gebelik süreci için mutlaka uzman bir doktorun önerisi ile kullanılmalı, anne adayı kafasına göre bu ilacı kesinlikle almamalıdır. Aksi halde bebeğin sağlığı olumsuz etkilenebilir.

D vitamini takviyesi amacıyla kullanılan devit 3, oldukça etkili bir ilaçtır. İçerisinde bulunan maddeler de yoğun bir yapıya sahiptir. Bu nedenle gebelikle ilgili bilgiler doktora verildikten sonra ilacın zararı olup olmayacağı konusunda mutlaka bilgi alınmalıdır. Eğer gebe kadın için ilacın kullanımı zararlı olma ihtimali taşıyor ise D vitamini başka yöntemlerle giderilmelidir.

Gebelikte D Vitamini Nasıl Alınır?

Gebelik döneminde, D vitaminin iki şekilde vücuda alınabilmektedir:

  • Yaz aylarında vücut, saat 11.00 ve 19.00 arası zaman diliminde güneş ışınlarından D vitaminini alabilmektedir. Günde ortalama 20 dakika güneş ışığına maruz kalmak, vücudun D vitamini eksikliğinin giderilmesini sağlayacaktır. Bu da kış ayları için de yeterli miktarda D vitamini depolanmasını sağlar. Güneş altında güneş kremi olmaksızın uzun süre kalmak, ciltte yara ve yanık oluşumuna yol açabilir, bu nedenle dikkatli olunmalıdır.
  • D vitamini, bazı besinler yoluyla da alınabilmektedir. Özellikle balık türlerinden uskumru, sardalya ve somon; bunla ek olarak kırmızı et ile yumurta sarısı da yüksek miktarda D vitamini içermektedir. Gebelik döneminde anne adayının haftanın iki günü balık tüketmesi, bu vitaminin takviyesi bakımından son derece önemlidir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.