Bilgi Yeriniz

Çok Çabuk Hasta Oluyorum

17.05.2018
2.817
Çok Çabuk Hasta Oluyorum

Çok sık hasta olma durumu, genellikle bağışıklık sisteminin çok zayıf olmasından kaynaklanmaktadır. Bağışıklık sistemi ile vücudumuza zararlı bakterilerin girmesi engellenir ve sağlıklı bir yaşam sürmek kolaylaşır. Ancak bağışıklık sisteminin herhangi bir nedenle çökmesi ya da zayıflaması yahut savunmasız kalması sonucunda çok sık hastalanma sorunu ortaya çıkabilir.

Bağışıklık Sistemi Neden Zayıflar?

Vücudun zararlı mikrop ve bakteriler karşısında bir savunma mekanizması geliştirememesi, bağışıklık sisteminde çöküş olarak ifade edilebilir. Bağışıklık sisteminde çöküşe ve zayıflamaya yol açan nedenler şöyle sıralanabilir:

  • HIV ( AIDS ) virüsü gibi güçlü virüsler, doğrudan bağışıklık sisteminin zayıflatılması üzerine çalışmaktadır. Hastalık ilerlediğinde, kişi basit bir soğuk algınlığı nedeniyle dahi hayatını kaybedebilir.
  • Bazı tüketilen besinler nedeniyle de bağışıklık sistemi zayıflayabilmektedir. Özellikle bitkisel ürünlerin hatalı kullanılmaları sonucunda bağışıklık sisteminde baskılanma sorunu ortaya çıkmaktadır.

Çok sık hasta olan kişilerin;

  • Mutlaka en kısa zamanda doktora giderek kan tahlili yaptırması,
  • Vücut savunması için önemli olan vitamin ve minerallerin muhakkak ölçümlerinin yaptırılması gerekmektedir.
  • Farklı rahatsızlıkların da çok sık hastalanmaya yol açabileceği unutulmamalıdır.

Sürekli Hastalanma Durumunda Yapılması Gerekenler

Çok çabuk hasta olan kişilerin uygulaması gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Bunlar bazı durumlarda ilaç tedavisine ek olarak yapılırken, aslında yaşan standardının yükseltilmesi amaçlanmalıdır. Sürekli hastalıklarla mücadele edilmesinde, kilit nokta sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenine sahip olmaktır.

  • Bedensel olarak güçlü hissettirecek ve rahatlatacak bazı işlemler de sık hastalanan kişilerin rahatlamasını sağlayacaktır. Bunun için ekinezya çayından yararlanılabilir. Ancak bitki çaylarının tüketimi konusunda da dikkatli olunması tavsiye edilmektedir. Bitki çayları günde en fazla 3 fincan tüketilmeli, düzenli olarak her gün içilmemeli, tedavide mutlaka 1 hafta- 10 günlük aralar verilmelidir.
  • Taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi, bağışıklık sistemi için doğal bir güçlendirici görevi görmektedir. Ayrıca yeşillikler ve taze meyveler antioksidan bir özelliğe sahip olup vücuttaki zararlı maddelerin de temizlenmesini sağlar. Bununla birlikte kişinin öğünlerini az ve sık şekilde ayarlaması da oldukça önemlidir.
  • Beslenme durumu kadar vücudun dengesini ve bağışıklık sistemini doğrudan etkileyen bir başka durum da uyku düzenidir. Uyku düzeninin sağlanmaması sonucunda fiziksel bazı denge kayıpları ve aynı şekilde ruhsal bazı travmalar da yaşanabilmektedir. Ayrıca uykusuz kalan kişiler hasta olmaya normal uyuyan kişilere göre çok daha fazla meyillidir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlü hale getirilmesi ve sık sık hastalanmanın önüne geçilmesi için kişinin mutlaka spor yapması tavsiye edilmektedir. Hem sağlığın korunması hem de yaşamın kaliteli bir hale gelebilmesi içini spora gereken önem verilmelidir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.