Bilgi Yeriniz

Turşunun Suyu Nasıl Değiştirilir?

14.12.2018
8.933
Turşunun Suyu Nasıl Değiştirilir?

Turşu, ölçülerine dikkat edilmesi gereken ve bekleme aşamasında sürekli gözlem isteyen bir gıdadır. Bu gözlem aslında turşunuzun oluşum esnasında herhangi bir problemle karşılaşma durumunuzda erken müdahale etmenizi sağlamaktadır. Bu müdahale ile genelde suyunu değiştirmektedir.

Turşu Suyu Nasıl Değiştirilir?

Turşu kurarken öncelikle kullandığınız malzemelerin tazeliğine ve yine kullandığınız ölçülere dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer bu detaylara dikkat ederseniz turşu suyunu değiştirmenize de gerek kalmayacaktır.

Öncelikle bahsetmemiz gerekirse, hali hazırda olmakta olan turşunun komple suyunu değiştirmek doğru bir hareket değildir. Eğer turşularınızda erime meydana geliyorsa veya tadına baktığınızda aşırı tuzlu olduğunu fark ettiyseniz, böyle bir durumda suyun yarısını döküp yeniden su hazırlamanız daha doğru olacaktır. Yani turşunuz eriyorsa, bunun en büyük nedenlerinden biri turşusunu kurduğunuz sebzenin taze ve diri değil yumuşak olması, diğer bir nedeni ise tuzunun az olmasıdır. İlk bahsettiğimiz nedene maalesef yapılabilecek bir çözüm yoktur çünkü bu problem yanlış sebze seçmenizden kaynaklıdır. Fakat tuzunun eksik olması sizi hiç korkutmasın, çünkü suyunu değiştirerek bu durumu rahatlıkla düzeltebilirsiniz. Burada aynı bahsettiğimiz örnekteki gibi öncelikle problemi tespit etmeniz, eğer suyunu değiştirerek düzeltilebilecek bir durum ise de suyunu değiştirmeniz gerekmektedir.

Turşunuz aşırı tuzlu olduysa da yine değiştirdiğiniz suyun içerisine daha az kaya tuzu ekleyerek bu tuz oranını sabitleyebilir, tuzu eksik ise bol kaya tuzu ekleyerek tekrar turşu kuruyormuş gibi su hazırlayabilirsiniz. Fakat dediğimiz gibi, bu işlemin doğrusu, sebzelerin zarar görmemesi için suyunun yarısını değiştirerek yapılması gerektiğidir.

Turşunun Ne Kadar Sıklıkla Tüketilmelidir?

Turşu çok sevilerek tüketilir ve hemen hemen lahana, salatalık, biber, domates gibi sebzelerin mevsimi olduğu zaman taze ve diri haldeyken alınır ve kış öncesi kurulur. Her evde sıklıkla turşu kuruluyor olsa da, tüketimine dikkat etmek gerekmektedir. Ne kadar sağlıklı bir insan olursanız olun, aşırı turşu tüketiminin vücuda zarar verdiği bilinen bir gerçektir. Bu zararlardan en bilineni ise, tuzlu bir yapısı olmasından dolayı böbrek hastalıklarını tetiklemesidir. Yani turşunun içinde bulunan tuz miktarı, böbreklerin susuz kalmasına neden olarak, böbrek ağrılarına ve sistit rahatsızlığına sebep olabilmektedir.

Bu yüzden tüketiminizi her zaman minimum düzeyde tutmanızı öneririz. Özellikle tansiyon hastalarının turşu tüketimine bilhassa dikkat etmesi gerektiğini de hatırlatmakta fayda görüyoruz.
Yine turşu tükettikten sonra bol bol su içmeye özen göstermelisiniz. Böylece turşunun vücutta bıraktığı etkiyi de en az seviyeye indirmiş olursunuz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.