Bilgi Yeriniz

Stor Perde Nasıl Çıkarılır?

03.05.2018
3.330
Stor Perde Nasıl Çıkarılır?

Günümüzde özellikle ofis türü camlarda pratik olması bakımından kullanılırken, evlerde de kullanım kolaylığı sunması ve şık görünmesi dolayısıyla tercih edilmektedir. Stor perdeler her ne kadar güzel bir görünüm sunsa da, temizliği sorun olabilmektedir.

Perde mekanizmasından perdenin nasıl ayrılması gerektiği bilinmezse, bu perdelerin temizliği bir eziyete dönüşebilir. Aynı zamanda perdenin mekanizması da zarar görebilir. Bu nedenle kullanım talimatları, stor perdelerin nasıl çıkarılması ve nasıl takılması gerektiği, temizliğinin nasıl yapılması gerektiği çok iyi bir biçimde öğrenilmelidir.

Stor perdede, kornişlere tutunması için özel aparatlar bulunur. Perde kasasında ise klemens denilen özel metal parçalar yer alır. Perdenin mekanizmadan ayrılması için ilk olarak klemenslerden kurtarılması gerekmektedir.

Stor Perde Nasıl Çıkartılır?

İlk Adım: Klemenslerin Açılması

Klemenslerin çıkarılması için kullanılacak en kolay yöntem, klemensin bir tarafına baskı uygulamak ve diğer tarafın çekilmesidir. Geniş perdeler üç adet, daha dar perdeler ise iki klemens kullanılarak duvara tutturulur. Çıkarma işlemi için herhangi bir gereç kullanmak gerekmez. İlk klemensin çıkarılması biraz daha zor olabilir, bu nedenle çok sert biçimde çekilmemelidir. Kalan klemens ise çoğu zaman kendiliğinden duvardan ayrılır.

Stor perde çok yüksek bir duvarda ise mutlaka merdivene çıkılmalı ve yere paralel şekilde çekilmelidir. İlk olarak stor perde katlanmalı, ardından merdivene çıkılmalı ve bir tarafa baskı uygulanırken diğer taraf çekilmelidir. Bu işlem esnasında kişinin göz hizası perde hizasında olduğunda işlem çok daha kolay bir biçimde gerçekleşir.

Stor Perdenin Temizliği

Klemenslerinden çıkarılan stor perdenin temizliğinde de dikkatli olunması gerekmektedir.

  • İlk olarak stor perdenin büyüklüğüne uygun geniş bir zemin ayarlanır, stor kumaşının katlanmaması ve kırışmaması için bu gereklidir. Aksi halde üzerinde kat izi oluşur ve bu da düzelmeyen bir sorun haline gelebilir.
  • Temizlik işleminde beyaz sabun yahut şampuan kullanılmalı, deterjan ile perde temas ettirilmemelidir. Yıkama şeklinde değil, silme şeklinde bir temizlik yapmak perdenin yapısına daha uygundur. Bunun için şampuanlı ya da beyaz sabunlu köpüklü su ve sünger hazırlanır.
  • Perdenin borusu ve yan montaj ayakları çıkarılır.
  • Hazırlanan zemine perde serilir ve borusu kullanılarak perde çevrile çevrile silmeye hazır hale getirilir.
  • Temizlik için hazırlanan sünger köpüklü suya batırılır ve sıkılarak nemli bırakılır. Çok sulu olması halinde perdenin kuruması zorlaşacaktır. Özellikle köpük perdenin temizliğinde kullanılabilir. Sağdan sola ya da soldan sağa doğru gerçekleştirilecek olan silme işlemi sonrasında, diğer taraf çevrilerek bu taraf da silinir.
  • Ardından perdenin her iki tarafı kuru bir havlu ile silinerek fazla suyu alınmalıdır.
  • Perdenin silme işlemi bittikten sonra yeniden klemenslere takılarak kendi yerinde kurumaya bırakılmalıdır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.