Bilgi Yeriniz

Somon Balığı Buzlukta Nasıl Saklanır?

17.05.2018
9.591
Somon Balığı Buzlukta Nasıl Saklanır?

Somon balığı diğer balık çeşitleri arasında besin değeri en yüksek olan balıktır. Omega 3 ve protein bakımından oldukça zengindir. Tüm balıklarda olduğu gibi somon balığında da bulunan faydalı tüm besinleri en yüksek oranda alabilmek için balığın her zaman taze tüketilmesi fazlasıyla önemlidir. Fakat her balık türü için, gerekli olan saklama koşulları doğru bir şekilde sağlandığında her mevsim tüketebilirsiniz. Bu noktada da somon balığını muhafaza etme koşulları fazlası ile önem taşımaktadır.

Bu yöntemlerden içeriğin devamında detaylıca bahsedilmektedir.

Somon Balığı Saklama Yöntemleri Nelerdir?

1-)Şoklama Yöntemi

Bu yöntemde, öncelikle somon balığınızı iyice temizlemeniz gerekmektedir. Sonrasında balığınızı kullanacağınız miktarlara göre porsiyonlara bölün. Porsiyona bölerek saklama yöntemi her gıda için oldukça önemli bir detaydır.

Buzdolabından çıkarıp tekrar pişirdiğiniz zaman, porsiyonlara bölmezseniz, kalan kısmı tekrar buzdolabına koyamayacağınızdan atmak zorunda kalabilirsiniz.  Sonraki işlem olarak, balığınızı bol miktarda tuzlamanız gerekmektedir. Bir alüminyum folyo yardımı ile hiçbir şekilde hava almadığından emin olana kadar güzelce ambalaj yapın. Öncelikle buzdolabınızın normal bölümüne koyup 1-2 saat soğumasını sağladıktan sonra çıkarıp derin dondurucu bölümüne koyup şoklayabilirsiniz.

2-)Nem Geçirmez Torba

Bu torbayı marketlerde kolayca bulabilirsiniz. Temizlemiş olduğunuz balığınızı yine kullanacağınız miktarlara göre porsiyonlara ayırıp nem geçirmez torbaya yerleştirin. Hava almadığından emin olduğunuz balığınızı buzdolabınızın derin dondurucu kısmına yerleştirebilirsiniz.

3-)Sulama İşlemi

Balığınızı temizledikten sonra en az 3 saat olacak şekilde buzdolabında bekletin. Sonrasında balıklarınızın büyüklüğü ile doğru orantılı bir kaba su koyun. 3 saat geçtikten sonra balıklarınızı buzdolabından alıp, suyun içine batırıp çıkarın. Ardından da bol miktarda tuzla ovalayın. Tuzladığınız somon balıklarını kullanacağınız miktarlara göre böldükten sonra alüminyum folyo ile sararak buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyun. Bu şekilde balığın üzerinde ince bir buz tabakası oluşacaktır. Bu buz tabakası sayesinde somon balığınız uzun süre tazeliğini koruyacaktır.

Balık Derin Dondurucudan Çıktıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle balığınızın yiyeceğiniz kadarını çıkarıp, buzlarının erimesi için buzdolabında bekletmeniz gerekiyor. Kesinlikle balığınızı ateş yardımı ile ya da oda sıcaklığında çözdürmemeniz gerekiyor. Çözüldüğüne emin olduğunuz balığınızı buzdolabından çıkarıp çok fazla bekletmeden pişirebilirsiniz.

Pişmiş Somon Balığı Nasıl Saklanır?

Tüm et ürünleri için, piştikten sonra çok uzun süre saklamanız mümkün değildir. Maksimum 2 gün kadar buzdolabınızda kapalı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Somon balığınızı cam bir kapaklı kabın içine koyup, veya alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarıp 2 gün kadar buzdolabında tutabilirsiniz. Buzdolabından çıkardıktan sonra ise muhakkak ısıtmanız gerekmektedir.

Somon Balığının Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Balığınızın bozulup bozulmadığını anlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Kokusuna dikkat edin. Balık bozulduğu zaman ilk alacağınız kokusu olacaktır.  Bu koku oldukça rahatsız edicidir.
  • Görüntüsüne bakın. Renginde solma ve matlaşma olması bozulmuş olabileceğinin bir göstergesidir.
  • Tadına bakın. İki seçeneği denediyseniz ve bozulup bozulmadığını anlamakta zorlandıysanız, balıktan ufak bir parça tadabilirsiniz. Bunu yapmanız da bu konuda size yardımcı olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.