Bilgi Yeriniz

Sandalye Minderi Nasıl Temizlenir?

01.07.2018
2.937
Sandalye Minderi Nasıl Temizlenir?

Evlerde sıklıkla kullanılan sandalyeler, genel olarak sandalye minderleri ile birlikte kullanılmaktadır. Özellikle balkonda ya da bahçede kullanılan sandalyelerde minder olmazsa olmaz bir malzemedir. Bu minderlerin kullanılmaması, oturma sırasında kişinin rahatsız olmasına ve rahat oturamamasına neden olacaktır.

Sandalyelerde kullanılan minderlerin, özellikle de dış mekânlarda kullanılmakta ise düzenli aralıklarla temizlenmesi gerekmektedir. Kullanım süresi ve kullanım sıklığına bağlı olarak minderlerde kirlenme süresi değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle de çok kirlenmesini beklemeden minderlerin yıkanması en sağlıklısıdır.

Minderlerin yıpranmaması ve uzun süreli olarak kullanılabilmesi için yıkama sırasında bazı koşullara dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde minderde bozulmalar meydana gelebilir. Formu ve özellikleri sekteye uğrayabilir yahut lekelenme sorunu ortaya çıkabilir. Sandalye minderleri çeşitli şekillerde temizlenebilmektedir.

Sandalye Minderi Nasıl Temizlenir?

Makinede Yıkama

Sandalye minderlerinin içe sine şekilde temizlenmesinde, genellikle en sık kullanılan ve en pratik olan yöntem, çamaşır makinesi kullanımıdır. İçerisi sünger ya da elyaftan oluşan minderler için uygun bir seçenek olan çamaşır makinesi, minderlerin özelliklerine dikkat edilmeden kullanılması halinde minderin formunun bozulmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle minderin yıkama talimatları dikkate alınmalı, bunlara uygun sıcaklı derecesi ve programlar seçilmelidir.

Elde Yıkama

Sandalye minderlerinin elde yıkanması da mümkün olabilmektedir. Çamaşır makinesinden daha etkili bir sonuç alınmasını sağlayan elde yıkama, aynı zamanda minderlerin yıpranma durumunu da geciktirmesi bakımından önemlidir. Minderlerin türüne ve malzemesine uygun bir elde yıkama işlemi ile tatmin edici sonuçlar alınabilir.

  • Elde yıkama, elyaftan yapılan ve kalın yapılı minderlerin temizliği için idealdir.
  • Elde yıkama sırasında, minderin yapısının bozulmaması için sıkışık halde bekletilmemeli, minderin genişliğince bir kapta yıkama işlemi yapılmalıdır.
  • Minder uygun büyüklükte bir leğene konduktan sonra üzerine minderden bir miktar daha üstte kalacak şekilde su da eklenmelidir. Çok sıcak olmayan sıcak su, lekelerin çıkmasını kolaylaştıracaktır.
  • Minderin rengine zarar vermeyecek bir şampuan ya da deterjan son aşama olarak suya eklenmelidir.
  • Eğer minderde yağ lekeleri mevcut ise, bulaşık deterjanı kullanımı da tavsiye edilmektedir.
  • Deterjan seçimi de yapıldıktan sonra mindere çok fazla baskı uygulanmadan, iyice yıkanmalıdır. Minderler çok kirli durumda ise hazırlanan deterjanlı suda yarım saat kadar bekletilmesi lekelerin ve kirlerin daha kolay çözülmesini sağlayacaktır.
  • Yıkama sonrasında deterjan kalıntılarının tamamen temizlenmesi için durulama işlemi yapılması gerektiği de unutulmamalıdır.
  • Kurutma sırasında minderler asılarak değil, serilerek kurutulursa çok daha iyi sonuç alınacaktır. Bunun için çamaşır teli kullanılabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.