Bilgi Yeriniz

Lastik Nasıl Parlatılır?

03.08.2018
2.248
Lastik Nasıl Parlatılır?

Otomobillerde, motosikletlerde, bisikletlerde performansın artması noktasında lastikler büyük rol oynar. Bu nedenle düzenli lastik bakımı çok önemlidir. Bakımlı parlatılmış lastikler, güzel gözükmesinin yanı sıra fren yaparken de katkısı görülür.

Özellikle otomobil lastiklerinin bakımı aksatılmamalılıdır. Mutlaka lastikler yıkanmalıdır. Aksi halde kirler ve tozlar sebebiyle frenleme esnasında sıkıntılar oluşabilir. Trafikte yalnızca kendinizin olmadığını düşünerek mutlaka lastiklere düzenli bakım yapılmalı, parlatılmalıdır.

Arabanızın lastik kontrolünü yaptıkların sonra, dışta herhangi görünür bir şey yoksa ya da değiştirildiyse; sıra lastik parlatma işlemine gelmiş demektir. Lastik parlatma işlemi için aşağıda bazı yöntemler bulunmaktadır. Malzeme durumunuza göre aşağıdaki yöntemleri kullanarak lastiklerinizi partlatabilirsiniz.

Lastik Parlatma Yöntemleri Nelerdir?

1-)Asiti Kaçmış Kola+Sıvı Sabun

Kola aldığınızca eğer bir gün içerisinde tüketemezseniz, kolanın tadında bozulmalar olacaktır. Asiti kaçan bir kova içerisine, biraz sıvı sabun ilave ettikten sonra lastiklerinizi silmeye başlayınız. Eğer bu işlemi yapmadan önce lastiklerin tozunu da almış olursanız, daha güzel temizlendiğini göreceksiniz.

2-)Sabunlu Su

Jantınızı parlatırken diğer bir yandan da temizleyecek olan bu yöntem de oldukça yaygın bir çözümdür. Bu karışımı göz kararı hazırladıktan sonra jantlara uygulanmaya başlanır.

3-)Lastik Parlatıcı

Jant ve lastiklerinizde bulunan göze batan kirleri temizlemek için yapılmış çok sayıda ve çeşitte parlatıcı bulunmaktadır. Lastik parlatıcısını ürün paketinden çıkan kullanma talimatlarına göre uygulayın. Bazı temizleyiciler köpük şeklindedir ve bir bezle uygulanmalıdır. Diğerleri ise sprey şeklindedir ve jant ve lastiklerde bulunan tüm noktalara sıkılarak temizlemek gerekir.

Otomobilinizin tekelerini ona her gün zarar veren tüm kirlerden arındırmak için sert kıllı fırçaları tercih edin. Tekerlerden birini fırçaladıktan sonra diğerine geçmeden fırçaladığınız tekeri sabunlu su ile temizleyin. Fren balatalarının bulunduğu girintili çıkıntılı yerleri fırçalayıp temizlediğinizden emin olun. Çünkü burası fren balatalarından en çok tozu çeken ve kirli bir tekerin sebep olduğu korozyona karşı en hassas bölgesidir. Jant ve tekerlerinizi fırçalarken çok temkinli olmanıza gerek yoktur.

4-)Mikrofiber Bez ile Kurulama İşlemi

Jantlar için belli karışımlar sonra, onları havada bırakmak olmaz. Mikrofiber bir bez ile silinmelidir. Jantlar iyice kurulanmalıdır. Aklınıza gelen herhangi bir temizlik ürünü ile jantların paslanmasına sebep olabilirsiniz. Aynı şekilde gereksiz ve fazla temizliğe maruz kalan jantlarda da paslanma görülecektir. Bu nedenle kullandığınız ürünlere dikkat etmelisiniz. Sadece jantlar için zararlı olmayacağına kesin olduğunuz ve özel spreyler temin ederek temizliği sağlayabilirsiniz.

Arap sabunu ile jantların parlatıldığına dair bilgiler mevcut. Eğer uygulamak isterseniz ve diğer yöntemler masraflı geldiyse arap sabunu ile bir karışım hazırlayarak, jantların parlatılmasını sağlayabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.