Bilgi Yeriniz

Duvar Boyası Nasıl Kazınır?

23.05.2018
2.623
Duvar Boyası Nasıl Kazınır?

Genellikle 2 yılda bir kez karşılaştığımız bir sorundur duvar boyasını çıkarmak. Evinize iyi bakıyorsanız, her iki yılda bir duvar boyamalarında, olan ve eskimiş boyayı çıkarmak genel olarak zorlu bir işlem olmaktadır. Bunun ile birlikte eşyalara sıçrayan boyalar da kişiyi çok zorlamaktadır. Özellikle eskiden bu konu kişiler için gerçekten tahammül edilemez ve yorucu olsa da günümüzde boya kazımak, farklı yöntemlerle ve pratik bir şekilde mümkün hale gelmiştir.

Duvar Boyası Nasıl Kazınır?

Duvar boyası kazıma işlemlerinde öncelikle almanız gereken önlemler vardır. Bu işlemden etkilenmemek için maske ve eldiven kullanmanız, olabilecek bir toz yoğunluğunda rahat nefes almanızı ve bir yaralanmayı önlemenizi sağlar.

Kazıma işlemi için uygulanabilecek yöntemleri sıralamak gerekirse;

1-)Duvardan Duvar Boyası Kazımak

  • Spatula aslında boya işlemlerinde en çok kullanılan eşyadır. Yapı marketlerinde veya nalburlarda kolaylıkla bulabileceğiniz bu araç, boyayı yerinden kazımak için kişiye oldukça kolaylık saklamaktadır.
  • Zımpara makinesi de daha çok inşaat ustalarının kullandığı bir alettir. Açıkçası bilmeden kullanıyorsanız eğer dikkatli olmanız ve önleminizi almanız gerekmektedir. Bu alet aslında yapmanız gereken işlemi oldukça kısa süreye indirecektir. Duvarınızda rahatsız olduğunuz girinti çıkıntı var ise onları da törpülemenize yardımcı olmaktadır.

2-)Eşyalardan Duvar Boyası Kazımak

Önceden belirtmek gerekirse, su bazlı boyalar diğer boyalara göre daha az yorucu ve daha kısa sürede çıkmaktadır. Eğer kullandığınız su bazlı boya ise çok da telaşlanmamak gerekmektedir.

  • Eğer yeni bulaşan bir boya ise, koltuğunuza ya da zemine, öncelikle nemli bir bez yardımı ile hemen silebilirsiniz.
  • Tiner ya da terebentin ile dikkatli bir şekilde silebilirsiniz. Yalnızca direkt olarak solumamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu maddeleri solumak insan sağlığı açısından oldukça zararlıdır.
  • Eğer boya halınıza bulaşmış ise, ılık su ve deterjan ile boyaya direkt müdahale ettiğinizde boya kısa sürede çıkacaktır. Kurumuş bir boyadan bahsediyorsak, sıvı bulaşık deterjanını halınıza döküp bir sünger yardımı ile ovalayın. Bu çıkmasına yardımcı olacaktır. Eğer çok inatçı bir leke ise halı yıkamaya göndermeniz daha faydalı olacaktır.
  • Zemine bulaşan bir leke ise, kurumamışsa direkt nemli bez ile tampon uygulaması yaparak silebilirsiniz. Kurumuş boya ise bunun için sivri uçlu bir alet ile zemine zarar vermeden dikkatli bir şekilde kazımanız boyanın çıkmasını sağlayacaktır.

3-)Kıyafete Bulaşan Duvar Boyası Çıkarmak

  • Eğer bulaşan boya su bazlı ise kurumuş olsun ya da olmasın bir leğen ya da kovanın içine soğuk su doldurup, boya bulaşan kıyafetinizi içine koyup beklettiğinizde maksimum 10 dakika içinde boya kendini atacaktır.
  • Normal duvar boyası ise yeni bulaşan lekeye temiz bez ve deterjanlı su ile müdahale edebilirsiniz. Fakat kurumuş işe tiner kullanmanız gerekebileceği gibi, direkt olarak kuru temizlemeye de verebilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.