Bilgi Yeriniz

Deri Çantadan Kolonya Lekesi Nasıl Çıkar?

05.06.2018
14.011
Deri Çantadan Kolonya Lekesi Nasıl Çıkar?

Günümüzde her ede, özellikle yaz aylarında ferahlama maksadıyla kullanılan kolonya, aynı zamanda hastalıklarda ilk müdahale olarak hastanın rahatlaması amacıyla da kullanılabilmektedir. Farklı birçok malzemeden üretilebilen kolonya, aynı zamanda evlerde bulunan büyük boy şişelere ek olarak cep ve çanta boyunda şişelerde de satışa sunulmaktadır.

Deri çanta içinde taşınan kolonya şişesinin kapağı bir nedenle açıldığında, çantanın içine kolonya dökülebilir. Yüksek miktarda alkol içerdiği için kolonya hızlıca buharlaşır ve içerdiği maddelere bağlı olarak geriye hem can sıkan hem de geçmek bilmeyen bir kolonya lekesi kalır.

Deri Çantadan Kolonya Lekesi Nasıl Çıkar?

Kolonya deri çantaya döküldüğünde ortaya çıkan leke yıkama ya da silme yöntemleri ile geçmeyebilir. Bu nedenle bazı alternatif yöntemlerin denenmesi ve uygulanması gerekir. Uygulama yapılacak olan yöntemlerin uygulama aşamalarına dikkat edilmelidir, aksi takdirde çantanın zarar görmesi kaçınılmazdır.

1-)Beyaz İspirto Kullanımı

Deri çantalarda en fazla iz bırakan kolonya türü, limon kolonyasıdır. İz kalmasına neden olan da kolonyaya eklenen limon esansıdır. Limon esansı içerisinde sitrik asit yer alır ve bu da yağlı bir leke oluşmasına yol açar. Bu lekenin çıkarılabilmesi için beyaz ispirto kullanılabilmektedir. Pamuklu bir beze az miktarda beyaz ispirto dökülür ve deri çantadaki lekeli bölge bununla iyice silinir. Daha sonra çantanın yüzeyi nemli bir bezle silinir.

2-)Gliserin Kullanımı

Yağlı esanslar nedeniyle oluşan kolonya lekelerinin giderilebilmesi için gliserin kullanımı da yaygındır. Bunun için deri çantanın lekeli bölgesine doğrudan bir miktar gliserin dökülür ve daha sonra pamuklu bir bezle lekeli bölge iyice silinir. Daha sonra nemlendirilmiş bir başka bezle durulama işlemi uygulanır.

Çantaya sürülen her maddeden sonra deri yüzey muhakkak nemli bir temiz bez kullanılarak durulanmalıdır. Daha sonra da pamuklu bir bezle kurulama işlemi uygulanmalıdır. Daha sonra çanta açık bir alanda iyice havalandırıldığında ne kokudan ne de lekeden eser kalmayacaktır.

Deri Çanta Kullanımıyla İlgili İpuçları

  • Deri çantalar içerisinde aseton, kolonya, parfüm gibi kimyasal içeren ürünlerin kullanımı, çantaya bazı durumlarda zarar verebilmektedir. Bu nedenle bu tür ürünlerin, olabildiğince korumalı bir şekilde çantaya konması tavsiye edilmektedir.
  • Deri çanta yanma ya da delinme gibi ciddi bir hasarla karşı karşıya kalmış ise bireysel olarak düzeltmeye çalışmak yerine, mutlaka profesyonel bir deri tamiratından geçirilmelidir. Çantanın yüzeyinde yahut içinde oluşan zorlu lekeler için ise kuru temizleme gibi bir işlem gerekecektir.
  • Doğal ve gerçek deriden imal edilmiş olan çantaların özel bir bakımdan geçirilmesi gerekebilir. Bu çantalar kullanılmadığı zamanlarda içleri boş şekilde bir yere atılmamalı, içlerine sünger ya da gazete kâğıdı doldurularak düzgün bir yere kaldırılmalıdır.
  • Deri çantanın genel temizliği için yalnızca ılık sabunlu suda yıkanmış temiz ve pamuklu bir bez kullanılmalıdır. Deri parlaklığının ve esnekliğinin muhafaza edilebilmesi için ise mutlaka özel bakım yağları ile belli aralıklarla çantaya bakım yapılmalıdır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.