Bilgi Yeriniz

Pancar Turşusu Nasıl Saklanır?

01.07.2018
4.502
Pancar Turşusu Nasıl Saklanır?

Son derece faydalı ve insan sağlığı bakımından bir hayli önemli bir bitki türü olan pancar, doğal bir antioksidandır. Kan yapar ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, sindirimin kolaylaştırılması için de pancar tüketimi önerilmektedir.

Pancarın kendisi kadar turşusu da faydalıdır. Sağlığın korunması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için özellikle turşu suyunun tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak sağlıklı olan bu besinin hazırlanması kadar muhafaza edilmesi de çok önemlidir. Doğru koşullarda saklanmaması halinde, pancar turşusu kısa süre içinde bozulacak ve tadında değişiklikler meydana gelecektir. Bu durumda pancar turşusunun tüketiminden kaçınılması gerekmektedir.

Pancar turşusunun muhafaza edilmesi için birkaç yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemler uygulanarak turşunun uzun bir süre boyunca tüketimi mümkün olabilecektir. Özellikle ısı ve nem dengesine dikkat edilmesi oldukça önemlidir.

Pancar Turşusu Saklama Yöntemleri Nelerdir?

1-)Buzdolabında Muhafaza

Turşunun buzdolabı rafında saklanması mümkündür. Özellikle de havanın çok sıcak olduğu bölge ve mevsimlerde en ideal yöntemlerden bir tanesi buzdolabında saklama yöntemidir. Turşunun güneş ışığı alan ve sıcak alanlardan uzak tutulması kullanım ömrünün artmasını sağlayacaktır. Bunun için pancar turşusu cam kavanozlara doldurulur ve kavanozların kapağı çok iyi bir şekilde kapatılır. Hava almaması turşunun daha uzun süre buzdolabında dayanmasını sağlayacaktır. Aksi halde turşu bozulur ve aynı zamanda buzdolabının içi de turşu kokusu ile dolar, bu kokunun temizlenmesi için de ekstradan mesai harcanması gerekir.

2-)Dolapta Muhafaza

Pancar turşusu mutfak dolaplarında da muhafaza edilebilmektedir.

  • Mutfak dolaplarında pancar turşusu saklamak ideal bir yöntemdir, aynı zamanda iyi şekilde ağzı kapatılmış durumdaki pancar turşusu kiler ya da erzak dolabı gibi yerlerde de muhafaza edilebilir.
  • Pancar turşusunun saklanacağı mutfak dolabının doğrudan güneş almaması, karanlık olması ve serin olması çok önemlidir.
  • Buzdolabında saklama yönteminde olduğu gibi pancar turşusu aynı şekilde cam kavanozlara doldurulur ve ağızları sıkıca kapatılır.
  • Mutfak dolabında muhafaza edilen pancar turşusu kullanılmaya başlandığında, artık yarım haldeki şişe buzdolabına konmalı ve burada saklanmaya devam edilmelidir.
  • Turşuyu saklamak için tercih edilecek olan dolapların sık sık açılmayan ve diplerde kalan bir dolap olmasına özen göstermek gerekir. Aksi halde dolap her açılıp kapandığında dolabın içi aydınlanacak ve turşuların bozulma olasılığı artacaktır.
  • Pancar turşusunun kilerde saklanması için ise kapıya uzak bir noktaya konması önemlidir.
  • Bunlara ek olarak, kış aylarında saklanacak olan pancar turşusu kapalı balkon gibi serin bir yerde de muhafaza edilmeye uygundur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.