Bilgi Yeriniz

Limon Neden Küflenir?

25.05.2018
3.911
Limon Neden Küflenir?

Limon yapısı ile çok sağlam gibi gözüken fakat uzun süre beklemelerde çabuk küflenebilecek bir hassaslığa sahiptir. Limonun küflenebilmesinde bir çok sebep bulunmaktadır. Fakat en büyük sebebi genelde güneş ışığına maruz kalmasıdır.

Yemeklerde ve salatalarda sıklıkla kullandığımız, soğuk algınlığı ve grip gibi kış aylarında çokça karşılaştığımız hastalıklarda yine sıklıkla tercih ettiğimiz limon, küflendiği zaman çabuk bir hızla diğer limonlara da bulaşabilmektedir. Limonun küflenmemesi için uygulanabilecek birkaç yöntem mevcuttur.

Limonun Küflenmesinin Nedenleri Nelerdir?

Limonu muhafaza etme koşulları oldukça önem taşımaktadır. Doğru bir şekilde muhafaza edilmediğinde direkt olarak çürümeye başlayacağı gibi diğer sebzelere de yayılmasına sebep olabilmektedir.

  • İlk dikkat edilmesi gereken limonu alırken mümkün olduğunca tazeliğinden emin olmanız gerekmektedir. Eğer çürümeye yakın limonlar seçmişseniz, vaktinden çok önce küflenmeye başlaması büyük bir olasılıktır.
  • Limonlarınızı kesinlikle güneş ışığına maruz bırakmamanız gerekmektedir. Bakteri oluşumuna açık olduğundan birkaç saat içinde limonlarınız çürümeye başlayacaktır.
  • Limonun küflenmesindeki en büyük sebep saklandığı alandır. Genelde buzdolabında uzun süreli beklemelerde çürümeye en yatkın olan limon küflenmeye başlar ve dikkat edilmediği takdirde diğer limonlarda etkilenir.
  • Eğer limon uzun süre beklemiyorsa ve yine de küfleniyorsa, muhtemelen başka bir sebze ya da gıda ile olan temasından dolayı küflenebilir. Limonları saklarken kapalı ve ayrı bir yerde olmalarına dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Limonu yarım bir şekilde ve açıkta saklıyorsanız da kolay bir şekilde küflenmesine olanak sağlamış olursunuz.
  • Eğer buzdolabınızda daha önce küflenme oluşmuş ise ve bu küflenmeden sonra buzdolabınızı silmemişseniz bu da limon ve diğer sebzelerinizin küflenmesine sebep olabilmektedir.

Limonun Küflenmemesi İçin Ne Yapılmalı?

Burada, biraz öncede bahsettiğimiz gibi öncelikle alınan limonun tazeliğinden emin olunması gerekmektedir.

  • Saklanma koşullarına dikkat edilmesi gerekir. Aldığınız limonları bir havluya sardıktan sonra poşete yerleştirip buzdolabınızın sebzelik kısmına koyabilirsiniz. Böylelikle yanındaki sebzeler ile temasını engellemiş olur ve daha uzun süre sağlıklı bir şekilde kalmasına olanak sağlamış olursunuz.
  • Her gün tek bir limon tüketiyorsanız, limonlarınızı sıkıp cam bir şişede ya da kavanozda saklamak çürümesine engel olmanız için yeterli olacaktır. Böylelikle hem daha pratik, hem de daha korunaklı olacaktır. Bu yöntemi aynı zamanda çürümeye başlayan limonlarınıza da uygulayabilirsiniz.
  • Kesilmiş limonlarınızı küflenmemesi için kesik olan kısma kesme şeker sürebilirsiniz. Daha çok büyüklerimizin uyguladığı bu yöntem oldukça kullanışlıdır. Bu şekilde kesik limonlarınızı 1 haftayı aşkın bir süre rahatlıkla saklayabilirsiniz.
  • Yine bir büyük yönteminden bahsedecek olursak, bu yöntemde limonlarınızı suyun içinde muhafaza ediyorsunuz. Derin bir kabın içine doldurduğunuz normal soğukluktaki suyun içine limonlarını attığınızda yine 2 haftaya kadar rahatlıkla saklayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken tek nokta, her gün limonların bulunduğu suyun değişmesi gerektiğini unutmamanız gerekiyor.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.