Bilgi Yeriniz

Kurabiye Hamuru Buzlukta Nasıl Saklanır?

27.06.2018
2.418
Kurabiye Hamuru Buzlukta Nasıl Saklanır?

Kurabiye, mutfaklarda sıklıkla yapılan hamur işi ürünlerin başında gelmektedir. Çay saatlerinde tüketimi oldukça sevilen kurabiyeler, aynı zamanda misafirler için de hoş bir atıştırmalık olabilmektedir. Kurabiyeler tatlı ve tuzlu olabilir. Her iki çeşidi de birbirinden lezzetli olan kurabiyeler için her zaman yeteri kadar vakit bulunmayabilir.

Acil durumlarda hemen kurabiye yapabilmek için birçok ev hanımı ya da çalışan bayan, kurabiye hamurunu önceden hazırlama yöntemini kullanmaktadır. Bu yöntem her ne kadar pratik olsa da, bu hamurun saklanması bazı durumlarda yeterince istenen gibi olmayabilir ya da kurabiye hamuru beklendiği kadar uzun süre dayanmayabilir. Bu durumda hazırlanan ve kurabiye yapımını son derece pratik hale getiren kurabiye hamurunun saklanma koşullarının bilinmesi ve buna uygun hareket edilmesi son derece önemlidir.

Kurabiye Hamurunun Buzlukta Muhafaza Edilmesi

Kurabiye hamuru, iki şekilde muhafaza edilebilmektedir, bunlardan ilki hamurun doğrudan olduğu gibi derin dondurucuya konmasıdır. Bu yöntem oldukça kolaydır çünkü yalnızca bir iki işlemin yapılması yeterli olmaktadır. Kurabiye hamurunun buzlukta saklanması hem derin dondurucuda hamurun kullanım süresinin artırması bakımından hem de bütün halinde olan hamurun dondurucuda yer kaplamaması bakımından işe yaramaktadır.

Bu yöntemin uygulanabilmesi için ilk olarak kurabiye hamurundan muhafaza edilecek olan miktar ayrılır. Daha sonra hamurun sığabileceği kadar büyüklüğe sahip olan bir buzdolabı poşetine hamur yerleştirilir.

Poşette hava kalmaması, hamurun ilk günkü özelliklere sahip olarak kalması için çok önemlidir. Bu nedenle poşetlerin ağzı sıkı bir biçimde kapatılmalıdır. Bu şekilde hazırlanan kurabiye hamuru 3 ay boyunca derin dondurucuda bozulmadan saklanabilmektedir. Hamurun kullanımı sırasında ise buzunun çözülmesi beklenir, ardından şekil verilebilecektir.

Kurabiye Hamurunu Parçalayarak Saklama

  • Bu yöntem, bütün halinde hamurun saklanmasına göre zaman tasarrufu sağlayacaktır.
  • Her ne kadar kolay olsa da ön hazırlık süresi diğer yönteme göre biraz daha zaman alabilmektedir.
  • İlk olarak hazırlanıp artan hamur bir kaba alınır, bu işlem için ayrıca yeni bir hamur da hazırlanabilir.
  • Hazırlanan kurabiyelere tatlı ya da tuzlu fark etmeksizin arzu edilen şekil verilir. Ardında bir tepsi üzerine şekillendirilen kurabiyeler, temas etmeyecek biçimde yerleştirilir.
  • Hazırlanan tepsi, derin dondurucuya yerleştirilir ve düz halde olması sağlanır. Bu halde kurabiyeler 5 – 6 saat civarında dondurucuda bekletilir.
  • Bekletme süresi sonunda donmuş olan kurabiyeler, buzdolabı poşetlerine yerleştirilir ve havası alınarak ağızları sıkı bir şekilde bağlanır.
  • Poşetler derin dondurucuda 3 aya kadar saklanabilmektedir.
  • Pişirme zamanı geldiğinde kurabiyelerin buzunun çözülmesinin beklenmesi yeterli olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.