Bilgi Yeriniz

Halıdaki Ütü Yanığı Nasıl Geçer?

23.05.2018
2.860
Halıdaki Ütü Yanığı Nasıl Geçer?

Halılarda sigara ve ütüden dolayı meydana gelen yanıklardan sonra halılarınızı atmanıza gerek yoktur. Genelde böyle bir durumda kalındığı zaman, halının artık kullanılmayacak duruma geldiğini düşünen kişiler için böyle durumlarda uygulayabileceğiniz birkaç yöntemin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Öncelikle her konuda, elinizde eşyalarınıza zarar verebilecek bir madde olduğunda muhakkak dikkatli olmanız gerektiğini belirtelim. Dikkatsizlik daha vahim problemler ile karşılaşmanıza sebep olabilmektedir.

Halıdaki Ütü Yanığını Geçirmek İçin Uygulanabilecek Yöntemler Nelerdir?

1-)Zımpara Yöntemi

Burada kullanacağınız malzemeler, tarak, zımpara ve makas. Öncelikle zımpara ile yanan bölgeyi zımparalamanız gerekmektedir. Zımpara işleminden sonra kalan yanık uçları bir makas yardımıyla kesin. Halınızın tüy durumuna göre tarakla ya da elinizle yanık bölgeleri kapatacak şekilde tarayın. Böylelikle yanık olan taraf dikkat çekmeyecek şekilde kapatılmış olur.

2-)Peroksit Yöntemi

Eğer yanık lekeniz çok derin değil ama halınız açık renkli ise peroksit uygulamasını deneyebilirsiniz. Bu uygulamada da eczaneden peroksit alıyorsunuz. Yaklaşık olarak bir çay kaşığı kadar peroksit i 1,5 bardak su ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı bir sünger yardımı ile halınıza sürün ve silin. Bu işlemi birkaç kez tekrarladığınızda yanığın tamamen geçtiğini göreceksiniz.

3-)Tuz Yöntemi

Bu yöntemde de yine yanığınız derin değilse, etkili olacaktır. Pamuğa bir miktar tuz dökün ve yanık olan bölgeyi sertçe ovalayın. Bu işlemi de birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

4-)Gliserin Yöntemi

Bu yöntemde ise eczaneden ya da marketlerden temin edebileceğiniz gliserini yanığın üzerine kapatacak şekilde döküyorsunuz. Daha sonrasında sünger yardımı ile yanığı ovalayarak silmeniz gerekmektedir. Yalnız bu işlem de derin yanıklarda kullanılan bir işlem değildir.

5-)Yama Yöntemi

Bu yöntem tam olarak derin ve ciddi yanıklarda kullanılmaktadır. Öncelikle dilerseniz bu işlem için halıcı da çağırabilirsiniz. Halınızın yanan bölgedeki tüylerini kesin ve süpürge makinesi yardımıyla halınızdaki o yanık kısımları süpürün. Yanık çıplak bir şekilde gözüktüğünde bölgenin ölçüsünü alın. Sonra herhangi bir halıcıya gidip halınızın deseninde ya da ona yakın bir desende, yanan bölgenin ölçüsü kadar parça alın ve güçlü bir yapıştırıcı ile yanan bölgeye yapıştırın.

Eğer aldığınız parça halınıza tam olarak uymuyor ise bölgeyi gizlemeye çalışın. Çok ortalık bir alanda değilse halınızın üzerine obje koyabilirsiniz ya da çevirip başka bir tarafta kalmasını sağlayabilirsiniz.

6-)Yapıştırma Yöntemi

Bu uygulamada yine halınızı kullanıyorsunuz. Öncelikle yanan bölgedeki tüyle makas ile kesikten sonra elektrik süpürgesi yardımıyla iyice temizliyorsunuz. Sonrasında, halınızın çok fazla göz önünde olmayan kısımlarından göze batmayacak şekilde tüylerden kırpıp halınızın yanan bölgesine yapıştırabilirsiniz. Yalnızca bu bölgeyi yaklaşık 1 gün kadar yapıştırıcının iyice kuruması için bekletmeniz gerekmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.