Bilgi Yeriniz

Dudak Piercingi Nasıl Çıkarılır?

15.05.2018
5.317
Dudak Piercingi Nasıl Çıkarılır?

Piercing, vücutta kalıcı bir aksesuar olarak kullanılan bir süs ürünüdür. Vücudun genel olarak birçok farklı bölgesine takılabilir ve kullanımı için takılacak olan yerin delinmesi gerekir. Ciltteki yağ dokusu bulunan yerlerde, bu dokunun delinmesi ya da kıkırdak dokuda bir delik açılması ile uygulanmaktadır. Bu da piercing kullanan kişiler için enfeksiyon kapma olasılığını gündeme getirir. Bu yüzden de piercing kullanan kişilerin bedensel hijyenlerine maksimum düzeyde dikkat etmeleri gerekir.

Dudağa takılan piercing için hijyen konusu çok daha önemlidir. Yapısal olarak hassas bir bölge olan dudaktan piercingin çıkarılması sırasında enfeksiyon riski ortaya çıkabilir ve bu da dudağın şişmesine, ağrımasına yol açabilir. Bu nedenle piercing çıkarılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Dudak Piercingi Nasıl Çıkarılır?

1-)Hazırlık Süreci

  • İlk olarak, piercing çıkarılmadan önce bölgesel hijyen sağlanmalıdır. Bunun için ellerin temizliği büyük bir önem arz etmektedir.
  • Piercing çıkarma işlemi öncesinde muhakkak eller sabunlanmalıdır.
  • Eller kurulanmalıdır ve kurulama işleminde de temiz bir havlu tercih edilmelidir.
  • Piercingin çıkarılması sırasında dudağın zarar görmemesi ve bölgenin dezenfekte edilebilmesi için bir karışım hazırlamak gerekmektedir.
  • İlk olarak bir su bardağı suya, bir kaşık tuz eklenir, tuz eriyene kadar karıştırılır ve homojen bir karışım elde edilir.
  • Bir parça pamuk ya da kulak çöpü ile karışımdan alınır, pamuğun fazla suyu sıkılıp piercingin takılı olduğu dudakta piercingin çevresine sürülür.
  • Tuzlu su piercing deliğinin içine de sızmalıdır. Bunun için piercingin oynatılması gerekebilir.
  • Bu dezenfekte yöntemi, yeni delinen bölgelerde sızı ve yoğun bir acıya yol açabilir. Bu nedenle uzun süre piercing kullanan kişiler için tavsiye edilmektedir.

2-)Piercingin Çıkarılması

Piercingi çıkarmak için ilk olarak bir elle piercing dış tarafından tutulur ve diğer elle de iç tarafından tutulur. Dudakta kullanılan piercinglerde bağlantı vidası genellikle iç tarafta yer alır. Bu yüzden iç kısımdaki top bölüm saat yönünde çevrilmeli ve piercingin bir ucunun boş kalması sağlanmalıdır. Vida çıktıktan sonra dış taraftan çekilerek piercing tamamen dudaktan çıkarılabilir.

Bazı piercingler, farklı şekilde çıkarılmaktadır. Eğer çıkarma işlemi sorun teşkil ediyor ise piercing takan ya da taktıran profesyonel birinden yardım alınmalıdır. Halka şeklindeki piercingler, çemberin iki ucunda top bulunmaksızın, iki uçla sıkıştırılmaktadır. İki uçun zıt yönlere doğru çekilmesiyle bu piercingler de çıkarılabilmektedir. Ancak eğer acı hissi ortaya çıkıyor ise ya da iki uç birbirinden ayrılmıyorsa, mutlaka uzman birinden yardım alınmalıdır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.