Deri Yatak Başlıkları Nasıl Temizlenir?
Deri yatak başlıkları, kullanılan yatak odası takımına bambaşka bir hava katan ve yatak odasında şık bir görüntü sağlayan bir yatak aksesuarı olarak ifade edilebilir. Yatak başlıkları da zaman zaman temizlenmelidir ancak başlık deri ise temizliğine özen göstermek ve bu konuda dikkatli davranmak gerekir.
Yatağın her gün kullanımına bağlı olarak yatak başlarında zaman zaman toz tanecikleri birikir ve eğer bu tozlar düzenli olarak silinmezse, kalıcı bir hale gelerek kötü bir görüntü oluşturur. Bu nedenle lekeler tam anlamıyla yatak başlığında yer etmeden temizlemek gerekmektedir. Yapılacak temizleme işlemi esasında son derece kolaydır ve çok fazla vakit almaz. Belli aralıklarla bu yöntemler uygulandığında yatak başı her zaman güzel görünür ve temiz kalır.
Deri Yatak Başlığı Temizliği Nasıl Yapılır?
- Yatak başlığının temizliği sırasında derinin dokusunun bir zarar görmemesi önemlidir. Bu nedenle kimyasal ürünlerin kullanımı önerilmez. En pratik yöntemlerden bir tanesi, bir kova suya eklenecek çok az arap sabunudur. Arap sabununun katı ya da sıvı olması fark etmez. Suya bir miktar eklenmesi yeterlidir. Arap sabunlu karışım hazırlandıktan sonra, temiz ve yumuşak bir bez bu suda ıslatılıp sıkılır. Nemli hale gelen bezle deri yatak başlığı silinir. Arap sabunu, yatak başlığına zarar vermeyen maddelerden bir tanesidir ve güvenle kullanılabilir.
- Arap sabunu bulunmayan evlerde ise, bilinen ve elleri yıkamak için kullanılan beyaz sabun da aynı işlevi görecektir. İçerisinde aşınmaya yol açan kimyasallar bulunmadığı için yatak başlığındaki deriye zarar vermeyecek olan sabun da rahatlıkla kullanılabilir. Sabun aynı zamanda yağ kalıntılarının da tam anlamıyla temizlenmesine yardımcı olacaktır. Ancak sabunlu su ile silinen yatak başlığı daha sonra yalnızca suyla nemlendirilmiş bir bez ile bir kez daha silinmelidir. Böylece yatak başlığında kalabilecek sabun tortusu da engellenmiş olur.
Yatak Başlığını Sirkeli Suyla Temizleme
Sirkenin doğrudan yatak başlığına uygulanması kalıcı ve rahatsız edici bir kokuya yol açabilir ve ayrıca asidik yapısı nedeniyle başlık zarar görebilir. Bu nedenle sirke su ile seyreltilerek kullanılmalıdır. Bir bardak sirke bir kova suya eklenir ve yatak başlığı bu su ile silinir. Koku ortaya çıkarsa, silme işleminden sonra odanın bir süre havalandırılması kokunun kısa bir süre içinde yok olmasına yardımcı olacaktır. İşlemden sonra yatak başlığı mutlaka pamuklu bir bezle kurulanmalıdır.
Yatak başlığında bölgesel olarak yağ lekeleri meydana gelebilir. Bu lekelerin çıkarılması için yağ sökücü ürünler kullanılabilir. Ancak yağ sökücü doğrudan uygulanırsa, yatak başlığında deformasyon meydana gelebilir. Bu nedenle seyreltilerek kullanılması önerilir. Aynı şekilde yağ lekelerinin temizliği için bulaşık deterjanlı suda yıkanmış bir bezle de silme işlemi gerçekleştirilebilir.
Henüz yorum yapılmamış.