Deniz Simidi Nasıl Şişirilir?
Yaz aylarının gelmesiyle tatil sezonu açılmıştır. Tatil ise deniz ve havuzu beraberinde getirir. Yüzme bilenler havuzun ve denizin sefasını sürerken, bilmeyenler için de çeşitli deniz ürünlerini kullanarak yüzmek mümkündür.
Her yaş kesimine uygun olan ürünlerden birisi deniz simididir. Çocuklar kolluklar ve simit yardımıyla yüzebilir. Kolluk istemeyen büyüklerin ise deniz simidi yardımına koşar.
Ayrıca deniz yatağı kullanarak da havuz ve denizde keyif yapabilirsiniz. Bu ürünleri kullanmadan önce şişirmeniz gerecektir. İşte deniz simidini şişirmeniz için yapmanız gerekenler…
Deniz Simidi Şişirilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Eğer şişirilecek deniz simidi küçük ise, bunu çok kolay balon şişirir gibi şişirebilirsiniz. Fakat çok fazla şişirmemeye özen göstermelisiniz. Zira en ufak bir baskıda patlaması çok büyük bir ihtimaldir. Büyük boy deniz simitlerini ağzınız ile hava üfleyerek şişirmeye çalışmanız, yeterli olmayabilir. Nefesinizi boşa tüketip yorulmamak için büyük deniz simitlerini şişirirken yardımcı ürünler kullanmalısınız.
- Yardımcı ürün olarak pompa kullanımı gereklidir. Birçok pompa çeşidi bulunmaktadır. Bunlar el pompası, ayak pompası ve elektrikli pompa. Piyasada bulunan bu pompalardan herhangi biri ile deniz simidini şişirmeniz mümkündür. Fakat çok büyük deniz simitleri için uygun olan pompa çeşidi elektrikli pompadır. Çünkü el ve ayak pompası sizi hem yoracaktır, hem de şişmesi uzun sürecektir. Elektrikli pompa kullanarak çok kısa bir zamanda, yorulmadan deniz simidiniz şişirebilirsiniz.
- Deniz simidi dışında deniz yataklarını da elektrikli pompa ile şişirmeniz mümkündür. Şişirdikten sonra ise mutlaka çok şişirip şişirmediğinizi kontrol etmelisiniz. Çünkü denizde ya da havuzda beklenmedik bir zamanda deniz simidinizin patlaması kötü sonuçlara sebep olabilir.
Deniz Simidi Kullanmaktan Çekinmeyin
Yüzme bilmiyorsanız, bütün gün güneşlenmek gibi bir zorunluluğunuz olduğunu düşünmeyin. Çok uzun saatler aynı pozisyonda güneşlenmek sağlığınızı tehlikeye atabilir. Deniz ürünlerini yaşınız kaç olursa olsun kullanmaya çekinmemelisiniz.
Suyun içerisine girmeden, suya alışmanız mümkün değildir. Sudan korkuyorsanız da havuz eğer çok derin değilse, zaten korkmanıza neden yoktur. Denizdeyken de çok derinlere gitmediğiniz sürece suyun içerisinde bulunarak alışmaya çalışın.
Yüzme bilmiyorsanız bile, suyun içerisinde bulunarak da bronzlaşmanız mümkün olacaktır. Zamanla suya alıştıktan sonra korkularınızdan kurtulabilirsiniz. Bu sayede kendinizi suya teslim edip yüzmeyi bile kendi kendinize öğrenebilirsiniz. Köpek pozisyonunda yüzmeyi denemek en kolay tekniklerden biridir.
Unutmayın, su zaten sizi kaldıracak. Telaşa kapılmak yerine denizin keyfine varmayı deneyin. Alıştıktan sonra hem sudan çıkmak istemeyeceksiniz, hem de yüzme şevkiniz artacak.
Henüz yorum yapılmamış.