Bilgi Yeriniz

Yeşil Soğan Nasıl Saklanır?

28.07.2018
2.614
Yeşil Soğan Nasıl Saklanır?

Yeşil soğanı saklarken yapılan en büyük yanlışlardan biri de yıkandıktan sonra yeterince süzdürülmemesidir. Yeşil sebzelerin tümünde karşılaşılan bu durum, sebzelerin kısa bir süre içinde çürümesine sebep olabilmektedir.

Yeşil Soğan Nasıl Saklanmalıdır?

1-)Havlu

Havlu yöntemi annelerimizin kullandığı sık yöntemlerden biridir. Buradaki uygulamamızda, yıkadığınız yeşil soğanı süzdükten sonra havluya sarmanız gerekmektedir. Bu şekilde poşetin içine koyup buzdolabından uzun bir süre saklayabilirsiniz. Havluya sararak saklayacağınız soğanlar aynı zamanda tazeliğini de uzun süre koruyacaktır.

2-)Gazete Kağıdı

Yine havlu yönteminde olduğu gibi iyice yıkadığınız ve nemli olmadığından emin olduğunuz soğanlarınızı gazete kağıdına sarıp naylon poşete koyduğunuzda, buzdolabında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Bu yöntemde soğanlarınızın tazeliğini korumasında oldukça yardımcı olmaktadır.

3-)Buzdolabı Poşeti

Buzdolabı poşeti yönteminde yeşil soğanlarınızı yıkamadan da saklayabilirsiniz. Eğer yıkayarak saklayacaksanız da suyunu süzdürdüğünüzden emin olmanız gerekiyor. Poşetli saklama yöntemlerinde nemli ya da ıslak sebzeler daha kısa sürede çürüyebilmektedir.

4-)Dondurucu

Yeşil soğanı dondurucuda saklamak çok sık kullanılan bir yöntem olmasa da her mevsim tüketmek isteyen ve yeşil soğan severler için uygulanan bir yöntemdir. Burada soğanlarınızı isterseniz doğranmış olarak isterseniz de bütün hali ile saklayabilirsiniz.

Öncelikle her aşamada uyguladığımız gibi eğer doğrayarak saklamak istiyorsanız, soğanlarınızı yıkamanız ve temizlemeniz gerekmektedir. Daha sonrasında doğrayabilir ve buzdolabı poşetlerine koyup buzdolabınızın dondurucu kısmında muhafaza edebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı buzdolabı poşetlerinin hava almadığından emin olmanız gerekmektedir. Hava alması durumunda saklama süreniz de oldukça kısalacaktır.

Yeşil Soğan Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yeşil soğan alırken taze ve diri olan soğanları seçmeye özen göstermelisiniz. Yumuşamaya başlamış olan soğanların saklama ömrü de kısa olmaktadır.
  • Yeşil soğanınızın iyi temizlendiğinden emin olmanız gerekmektedir. Sararmalar, toprak kalıntıları var ise tekrar yıkamalısınız. Yıkama sonrasında bir diğer dikkat edeceğiniz konu ise süzdürülmesidir. Soğanlarınızı saklamadan önce ıslak ya da nemli olmamasına özen göstermelisiniz.

Yeşil Soğanın Faydaları Nelerdir?

  • Kilo vermede etkilidir.
  • Gribal hastalıklar nedeni ile meydana gelen burun tıkanmaları ve boğaz ağrılarında kişileri rahatlatıcı özelliği vardır.
  • İdrar söktürücü özelliği vardır.
  • İçeriğindeki vitaminler sayesinde vücudu zararlı toksinlerden arındırmaktadır.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı oldukça faydalıdır.
  • Böbrekte biriken kum ve taş nedeniyle oluşan ağrıları hafifletici özelliği bulunmaktadır.
  • Diş ve diş etleri için doğal koruyucu görevi vardır.
  • Cilt lekelerine karşı maske olarak uygulandığında, lekeleri gözle görüşür şekilde azaltmaktadır.
  • Özellikle baş ağrılarında ağrı kesici özelliği bulunmaktadır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.