Bilgi Yeriniz

Çorba Dondurucuda Nasıl Saklanır?

17.07.2018
2.177
Çorba Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Sabah kahvaltılarda bile tercih edilebilen çorba günlük yaşantımızda vazgeçilmez yiyeceklerden biridir. Çok çeşidi olmasının yanı sıra mercimek çorbası en sevilen çorba olarak bilinmektedir. Her türlü çorbanın dondurucuda saklanabilecek olmasına rağmen çorbanın saklanma süresi içinde bulunan malzemelere göre değişir. İçerisinde et bulunan çorbaların tüketimi mümkün olduğunca çabuk olmalıdır. Sütlü ya da kremalı olan çorbalar da çabuk bozulmalar gösterebilir.

Çorba Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Artan yiyecekleri atmadan önce tazeliğini koruyarak uygun koşullarda saklanılabilir mi sorusunun düşünülmesi gerekiyor. Emek verilerek yapılan yemeklerin bir çırpıda ziyan olmasını kimse istemez. Özellikle çorbalar direkt ana yemeğe geçilmesi için genelde çok tüketilmez. Artan çorbalar ise eğer saklama koşulu bilinmiyorsa ziyan olur. Ya da eğer çok sevdiğiniz bir çorbayı yaptıysanız, diğer gün de içebilmek için miktarı normale göre daha çok ayarlanır. Bazen miktarı tutturulamaz ve hesaptaki gibi tüketilmediğinde artar. İşte bu ve buna benzer durumlarda çorbanızı değerlendirebilmek için nasıl muhafaza edilmesi gerektiğini bilmesiniz.

Çorbanızı dondurucuda saklamadan önce ise mutlaka oda sıcaklığına gelmesini sağlamalısınız. Tencereden alınan çorba direkt olarak derin dondurucuya konmamalıdır.

Buzdolabınızın soğutucu bölmesine koyarak da arta kalan çorbalarınızı muhafaza edebilirsiniz. Fakat bu şekilde yalnızca bir iki gün içerisinde mutlaka tüketmelisiniz. İlk paragrafta da belirtildiği gibi çorba içerisinde bulunan malzemelere göre bu süre değişebilir. Fakat her ne kadar çabuk bozulmayacak malzemeler olsa bile en kısa sürede tüketilmesinde fayda var.

Çorba Dondurucu Saklanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Artan çorbalarınızı bir saklama kabına aktararak dondurucu bölümünde saklanmasını sağlayabilirsiniz. Böylece tüketmeyi düşündüğünüz an dolaptan çıkarabilir, aynı tazelikte tüketimi sağlayabilirsiniz. Saklama kabınızın kapağının düzgün kapatıldığına emin olmalısınız. Hava girmesi çorbanın tadında bozulmalara sebep olacaktır. Sızıntı yapmamasına ve ağzının kapalı olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Aynı işlemleri vakumlu poşetler ya da kilitli buzdolabı poşetleri ile de yapabilirsiniz. Burada önemli olan nokta, poşetlerin dayanıklılığıdır. Dayanıklı poşetlere çorbanızı aktararak tekrar istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Ayrıca buzdolabı poşeti kullanarak yerden de tasarruf etmiş olursunuz.

Yaz aylarında oda sıcaklığında bekletilen çorbalar maksimum 1 saat, kış aylarında ise maksimum 2 saat oda sıcaklığında bekletilmelidir. Duruma göre ya dolaba yerleştirilmelidir ya da saklanması için dondurucuya aktarılmalıdır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.