Bilgi Yeriniz

Tuvalet Terliği Nasıl Temizlenir?

07.06.2018
13.199
Tuvalet Terliği Nasıl Temizlenir?

En sık kullanılan ancak en az dikkat edilen ev eşyalarından bir tanesi tuvalette kullanılan plastik tuvalet terlikleridir. Evin en kirli bölümünde kullanılmakta olan bu eşyanın sık aralıklarla temizlenmemesi halinde bakterilerin yayılması ve çeşitli hastalıkların bulaşması kaçınılmazdır. Temizlik işleminde terlik plastik ise farklı bir yöntem, başka bir malzemeden üretilmiş ise farklı bir yöntem tercih edilmelidir.

Tuvalet Terliği Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Aşağıda birkaç temizlik yöntemi sıralanmıştır, bunlar terlik türüne göre uygun şekilde kullanılabilecek pratik yöntemlerdir.

1-)Sirke Kullanımı

Tuvalet terliğinin temizliğinde dezenfektan görevi görerek iyi bir temizlik sağlayabilecek ürünlerden bir tanesi sirkedir. Sirke, hem hijyen sağlar hem de kötü bir kokuya sahip değildir ve mevcut olan keskin sirke kokusu da kısa bir süre içinde uçup gider. Bu nedenle tuvalet terliklerinin temizliği için ideal bir malzeme olarak değerlendirilebilir.

  • Bir kovanın içine ılık su doldurulur ve daha sonra içine bir bardak üzüm ya da elma sirkesi eklenir.
  • Sirke, mevcut olan ya da ortaya çıkabilme potansiyeline sahip olan bakterilerin giderilmesi için oldukça iyi bir üründür.
  • Sirke ve sudan oluşturulan bu karışıma son olarak terlikler bırakılır ve bu şekilde terlikler kovada bir gece boyunca bekletilir. Daha sonra ellere eldiven takılır, bir bez yardımıyla terliklerin üst ve taban kısımları iyice ovalanır.
  • Son olarak terlikler durulanır ve kurumaya bırakılır.
  • Sirkede bekletildiği için idrar kalıntıları ya da tuvalette uzun süre ıslak kalmaktan dolayı ortaya çıkan siyahlıklar ve küfler de bir süre sonra çözülecektir.

2-)Deterjan Kullanımı

Tuvalette kullanılan terlikler, deterjan kullanılarak da güzelce temizlenebilir. Deterjanın ellere doğrudan teması tahrişlere neden olabilir. Bu nedenle eldiven kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.

  • Bir kovanın içine bir çay bardağı çamaşır deterjanı konur ve daha sonra üzerine sıcak ılık su doldurulur.
  • Karışım iyice köpürtülür ve daha sonra bir sünger yahut bez yardımıyla terlikler bu kovada iyice ovalanır.
  • Yıkama sonrasında durulama işlemi de güzelce yapılmalı, daha sonra da terlikler silinerek kurutulmalıdır.
  • Bu işlem tuvalet terliklerinde oluşan kötü kokuların da ortadan kaybolmasını sağlayacaktır.

3-)Karbonat Kullanımı

Diğer iki yöntemde olduğu gibi karbonat da sıcak suya eklenerek terliklerin temizlenmesi için kullanılabilmektedir. Ancak ayrıca karbonat, kullanılmayan bir diş fırçasının da üzerine sürülerek terliğin lekeli kısımlarının ovalanması sağlanmalıdır. İyice fırçalandıktan sonra ise terliklerin iyice sıcak su ile yıkanması gerekir. Son aşamada terlik kurutulur ve kuruma sonrasında tertemiz oldukları görülür.

4-)Makinede Yıkama

Plastik olmayan tuvalet terlikleri çamaşır makinesine de atılabilir. Ancak terliğin yıkama koşulları bu işlem esnasında muhakkak göz önünde bulundurulmalıdır. Yıkama sonrasında koku oluşmaması için terlikler iyice kurutulmalıdır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.