Koli Bandı Lekesi Nasıl Çıkar?
Koli bandı çıkarıldığı zaman kalan lekeyi temizlemek oldukça vakit alan ve yorucu bir işlem olabiliyor. Birçok konuda, özellikle kritik zamanlarda çok fazla kullandığımız bu bantların asıl özelliği geniş bir alana yapışabilmeleridir. Bir yeri kapatırken ya da bir yere bir şeyi yapıştırmamız gerektiğinde çok fazla bizi tatmin eden bu bantlar için çıkarıldığında aynı şeyi söylemek pek de doğru olmayacaktır.
Özellikle eski zamanlarda sıkça bizi mağdur edebilen bu sorun, günümüzde daha basit bir problem haline dönüşmüştür.
Koli Bandı Lekesini Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?
1-)Kazımak
Bu yöntem ilk akla gelen ve herkesin ilk denediği yöntemdir. Fakat çoğu zaman kötü bir tecrübe ile sonlanmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken iki önemli nokta vardır, birincisi zeminin durumu, ikincisi ise kazımak için kullanılan alet. Örnek vermek gerekirse, bant lekesinin olduğu zemin yumuşak bir zemin ve kazıdığınız alet oldukça sivri uçlu ise muhakkak zemine zarar verebilirsiniz. Bu yüzden kazım işlemini, mümkün olduğunca yumuşak hareketlerle ve dikkatli bir şekilde yapmanız gerekmektedir.
2-)Aseton ve Pamuk
Zeminin durumuna göre aseton da oldukça işe yarar bir çözümdür. Pamuğa döktüğünüz asetonun lekenin üzerine bastırıp ovaladığınızda ilk başta leke yumuşayacak, bu işlemi tekrar ettiğinizde ise zamanla çıkacaktır. Bu uygulamada çok fazla aseton dökmemeye ve renkli aseton kullanmamaya dikkat ediniz. Zemine renk konusunda zarar verebilirsiniz.
3-)Benzin
Benzin işlemi biraz daha meşakkatli bir işlem olabiliyor, tabii eğer arabanız yok ise. Burada yine yapmanız gereken, temiz pamuklu bir bez ya da direkt olarak pamuğun kendisine döktüğünüz birkaç damla benzini direkt olarak lekeye sürebilirsiniz. Hem temiz hem de zararsız bir şekilde lekeniz ortadan kalkacaktır.
4-)Tiner
Bu uygulamada tiner aslında çok dikkat edilmesi gereken bir yöntemdir. Fazla sürdüğünüzde aşınabilir, çıplak elle uygulama yaparsanız elinizi yakabilirsiniz. O yüzden, herhangi bir zarar görmemek adına muhakkak önlemlerinizi almış olmanız gerekmektedir.
Bu yöntemde, önce elinizi korumak amacıyla eldiven geçirmenizi öneriyoruz. Sonrasında temiz bir beze birkaç damla kadar tiner dökün. Lekenin üzerini çok bastırmadan silebilirsiniz. Yalnız tiner her zemin için uygun olmayabilir. Uygulama yapacağınız zeminin çabuk aşınabilen bir zemin olmadığından emin olmanız gerekmektedir.
5-)Saç Kurutma Makinesi
Bu hepimizin kolayca uygulayabileceği bir yöntemdir. Yapışkan lekenin olduğu yere 3 dakika kadar kurutma makinesi ile ısı veriyorsunuz. Sonrasında var ise asetonlu pamuk, yoksa nemli ve temiz bir bez ile yumuşayan lekenin üzerinden geçtiğinizde leke kolaylıkla çıkmış oluyor.
Henüz yorum yapılmamış.