Dışkıda Köpük
Yemek yemek, farklı lezzetler tatmak midemiz ve kendimiz için en güzel ziyafetlerden ve en büyük keyiflerden biri. Peki ya o yemekleri sindirmek? Her bireyin bünyesi bu konuda farklılık gösterir. Örneğin, düzenli spor yapan insanlar dengeli ve sağlıklı besinler tüketirler. Yemek konusunda aşırılık yapmaya sadece belirli günlerde izinleri vardır. Böylelikle ne bir sindirim problemi ne de hazımsızlık sorunu çekerler. Tabi sindirim problemleri sadece düzenli beslenmeyle çözülebilecek şeyler değildirler.
Tükettiğimiz besinlerin dışkı ya da idrar olarak vücuttan atılmasından önceki son aşama olan bağırsak sindirimi, her bireyde farklılık gösteren şeydir. Her insanın metabolizma yapısı ve yaşı farklıdır. Dolayısıyla sindirim süreleri de. Bazı insanlar bağırsak sorunları yaşamaları veya diğer sindirim sorunları sebebiyle, dışkılarında veya idrarlarında renk, tip, koku değişimi görebilirler. Bu olası durumlar ciddi rahatsızlıkların belirtileri olabilir.
Büyük bir bağırsak sorununun sinyalini veren dışkıdaki bozulmalar; dışkının kanlı olması, köpüklü olması, balgamsı sıvıda olması gibi belirtilerdir. Özellikle kadınların regl dönemlerinde kan pıhtılarından ötürü dışkılarında kanlı, balgamsı yapılar görmek oldukça mümkündür. Dışkıda mukus veya balgamsı sıvı görmek de kabızlık, basur, enfeksiyon gibi rahatsızlıklar sonucu olabilecekken dışkıda köpüğü ne gibi durumlarda görürüz?
Dışkıda Köpük Neden Olur?
Köpüklü bir dışkı, genellikle iç organlardan kaynaklı bir rahatsızlığı ifade eder. Hatta beraberinde bağırsaklardan ses getirmesi de mümkündür. Vücutta bir mide-bağırsak sorununun olduğunun sinyalini verir. İshal ve midenizi bozmuş olmanız bunun en yaygın sebeplerinden olabilir. Bireyin ishal olması durumunda, içinde gaz birikebilir. O halde, dışkıyı gazlı olarak çıkaracaktır. Biriken gaz ve ishal bir arada çıktığında, dışkıda köpük oluşması olasıdır. Bu sorunlar bir yana, bireyin sağlıksız beslenmesi de köpüklü bir dışkı çıkarmasına sebebiyet verebilir.
Mide-bağırsak problemlerini birinci, sağlıksız beslenmeyi ikinci sebep olarak gösterdik. Üçüncü sebep de bağırsaklarda oluşan bir enfeksiyon belirtisidir. Enfeksiyonlar vücuttaki sindirim sisteminin çalışma işlevini bozabilirler.
Dışkıda Köpük Tedavisi
Dışkıda köpük problemi için enfeksiyon, sağlıksız beslenme, mide-bağırsak problemi gibi etkenler saydık fakat hepsi aslında tek bir köke dayanmaktadır: dengesiz ve sağlıksız beslenme. Dengesiz bir beslenmeyle mide kolayca ve sıklıkla bozulabilir, bunun üzerine enfeksiyonlar ve mide-bağırsak problemleri baş gösterebilir. Dolayısıyla bu sorunu kökten çözmek, insanı elden ayaktan kolayca düşürebileceği gibi turp gibi olmasını da sağlayacak olan beslenmeye düşer. Beslenmemize özen gösterir ve dikkat edersek, tüm rahatsızlıkların temel atmasına engel oluruz.
Dışkıda köpük konusunda önemli diğer bir husus da, dışkınızda kan olup olmamasıdır. Dışkınızda balgamsı sıvı, makatta zorlama veya dışkı sonucu kanama gibi şeyler gözlemlerseniz direkt bir doktora başvurmanız gerekir. Aşırı kilo kaybı ve iştahsızlık da bunun doğuracağı sonuçlardandır.
Henüz yorum yapılmamış.