Bilgi Yeriniz

Gümüş Tepsi Nasıl Parlatılır?

15.05.2018
4.154
Gümüş Tepsi Nasıl Parlatılır?

Gümüş ev eşyaları, birçok alanda kullanılmakta olup aynı zamanda da son derece estetik bir görünüme sahiptir. Üstelik kullanım ömürleri de bir hayli uzundur. Ancak gümüş ev eşyaları kullanılmaya başlandıktan bir süre sonra kararmaya ve eski güzelliğini göstermemeye başlayabilir. Bu durum gümüş tepsiler için de geçerlidir ve uygun koşullarda temizlenmesi sonucunda eski görünümüne kavuşabilir. Zaman içinde çeşitli yerleri veya tamamı kararan gümüş tepsilerin temizliğinde bazı yöntemler kullanılmaktadır.

Gümüş Tepsi Nasıl Parlatılır?

1-)Diş Macunuyla Temizleme

En çok bilinen ve iyi sonuç veren yöntemlerden bir tanesi gümüş tepsinin diş macunu ile temizlenmesidir. Bunun için tepsideki kararmış olan bölgeye bir miktar diş macunu sıkılır ve yumuşak kıllı bir fırça ile diş macunlu bölge iyice ovalanır. Daha sonra nemli ve pamuklu bir bez yardımıyla diş macunu silinir.

2-)Sıcak Suyla Temizleme

Bir kabın içine sıcak su doldurulur ve gümüş tepsi de bu kabın içine yerleştirilir. Ardından suya bir miktar bulaşık deterjanı eklenir ve bulaşık süngeri ile tepsinin kararan bölgeleri ovalanır. Bulaşık süngerinin sert tarafı tepside çizik oluşmasına yol açabilir bu nedenle ovalama işlemi yumuşak sünger taraf ile yapılmalıdır. Daha sonra tepsi sudan çıkarılır, durulanır ve bezle kurulanarak parlatılır.

3-)Alüminyum Folyoyla Temizleme

Bu da çok fazla bilinmeyen yöntemlerden bir tanesidir. Genellikle de küçük boyutlardaki gümüş eşya ve takıların temizliği ve parlatılması için kullanılmaktadır. Bunun için bir tencere suya bir parça alüminyum folyo atılır ve su kaynatılır. Kaynayan suya gümüş eşya ya da sığıyorsa tepsi konur ve 5 dakika daha beklenir. Son olarak pamuklu bir bez kullanılarak gümüş malzeme kurulanır.

4-)Karbonat ve Tuz Kullanımı

Tuz ve karbonat hem gümüşe zarar vermeyen hem de derinlemesine temizlik sağlayan ürünlerdir.

  • Bunun için büyük bir tepsiye bir miktar sıcak su konur ve daha sonra gümüş tepsi, daha büyük olan bu tepsinin içine yerleştirilir.
  • Suyun içine bir miktar tuz atılır ve daha sonra da birkaç kaşık karbonat eklenir.
  • Arzu edilirse içine yine bir parça alüminyum folyo da atılabilir.
  • Su henüz sıcakken yumuşak bir bezle gümüş tepsi ovulur ve lekeler çıkınca tepsi kurulanır.
  • Bu yöntem gümüş takıların parlatılması için de kullanılabilmektedir. Özellikle kaşıklar, gümüş peçetelik ya da peçete yüzükleri yine bu yöntemle bir zarar görmeden temizlenebilir.
  • Eşyalar küçük ise bir tencerenin dibine alüminyum folyo serilir ve üzerine su eklenir tuz – karbonat konur, daha sonra da takı veya küçük gümüş eşyalar atılır. Burada püf nokta, eşyaların hepsinin alüminyum folyo ile temas etmesidir. Ayrıca tüm eşyalar tamamen suyun içinde kalmalıdır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.