Bilgi Yeriniz

Göğsümde Baskı Hissediyorum

17.05.2018
3.766
Göğsümde Baskı Hissediyorum

Göğüs bölgesinde zaman zaman farklı nedenlere dayalı olarak baskı ve ağrı hissedilebilir. Genellikle bu ağrının sebepleri arasında travma etkenleri yer alsa da, bu durum organlarla ve iç vücut yapısı ile ilgili bir sorun neticesinde de meydana gelebilmektedir. Kalp, kaburga, akciğerler ya da karın üst boşluğunda fark edilen yahut hissedilen bir baskı – ağrı hissi ihmal edilmemeli, kişi en yakın zamanda bir doktora gitmelidir.

Göğüste Baskı Nedenleri Nelerdir?

  • Göğüs ağrısı, yalnızca psikolojik nedenlerle meydana gelmiş olabilir. Özellikle kişinin aniden çok heyecanlanması ya da çok fazla panik yaşaması, kaygı ve strese maruz kalması gibi durumlarda göğüste baskı hissi meydana gelebilir. Kısa süreli olsa da kişileri endişelendiren bu durum bir sağlık problemi kategorisine dahil değildir.
  • Yaşanan talihsiz durumlar ve travmatik olaylar sonucunda da göğüs kafesinde daralma, ağrı, baskı ve şiddetli bir yoğunluk hissi ortaya çıkabilmektedir. Travmanın boyutuna göre hissedilen baskı da artar veya azalır.
  • Göğüste baskı hissi, en sık olarak kalp ile ilgili sorunlarda ortaya çıkmaktadır. Göğüste baskıya sıkışma da eşlik ediyorsa, ciddi bir kalp spazmından ya da kalp krizinden şüphelenmek gerekir. Yalnızca göğüste ağrı değil, kalp krizi belirtileri arasında midede bulantı, nefes alıp verememe ve sol kolda da yoğun olarak hissedilen bir ağrı söz konusudur. Yine de bu durum kalp krizi başlangıcı olabilir bu nedenle hasta derhal doktora götürülmelidir.
  • Ağız ve mide arasında görevli olan yemek borusunda iltihaplanma ortaya çıkması da göğüste baskı oluşmasına yol açabilmektedir. Yemek borusunda iltihaplanmanın diğer belirtileri arasında yutkunma sırsında zorluk çekme, iştah kaybı, mide asidinin ağza gelmesi ve kusma gibi faktörler de yer almaktadır.
  • İç organların ve vücudun hareketini sağlayan kaslarda ortaya çıkan bir rahatsızlık ya da aksaklık sonucunda, bu aksaklığın meydana geldiği yerde bir baskı hissi oluşabilir. Bu durum daha çok göğüs bölgesinde meydana gelmektedir. Göğüs kaslarında bir sorun ya da baskı meydana geldiğinde, kişi ağrı ve nefes darlığı gibi semptomlardan da şikayet eder.
  • Meme bölgesinde bir ağrı söz konusu ise, mutlaka mamografi çektirilmelidir. Uzun süre devam eden ağrıya eşlik eden sert kitleler, meme kanseri durumunun temel belirtilerinden ikisidir. Her kadın 25 yaşından itibaren düzenli bir şekilde meme kontrollerini yapmalı ve minimum yılda bir defa da doktora gitmelidir.
  • Bu yukarıda bahsi geçen nedenlere ek olarak alerjik reaksiyonlar, kalp ritminde bozukluk, kemikler ile ilgili bir hastalık ya da panik atak da göğüste baskı hissedilmesine yol açabilmektedir.

Göğüste Baskı Tedavisi

Tedavi için en kısa zamanda tanının konması gerekir. Hatta sahip olduğu şikayetlerden doktora söz ettiğinde olası ihtimaller belirlenecek, gerekli tahlil ve tetkiklerden sonra ise tedavi sürecine geçilecektir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.