Bilgi Yeriniz

Deri Sandalye Temizliği Nasıl Yapılır?

12.05.2018
2.306
Deri Sandalye Temizliği Nasıl Yapılır?

Deri eşyalar zengin ve şık bir görünüm sergiledikleri için ev dekorasyonunda, ofis içi dekorasyonlarda vb. birçok alanda sıklıkla tercih edilmektedirler. Deri koltuk takımları, sandalyeler doğal bir malzemeden üretildikleri için hava alırlar ve bu sebeple, sizi rutubet gibi sorunlarla karşı karşıya bırakmazlar. Derinin temizliği diğer mobilya eşyalarına göre daha kolay olduğu için de tercih edilmektedir. Deri eşyaların bakımı ve temizliği düzenli olarak ve doğru şekilde yapılırsa, yıllarca kullanılabilirler ve ilk günkü gibi görünebilirler.

Deri sandalyeler, masalar, sehpalar, koltuk takımları, kumaşa göre çok daha şık ve gösterişli bir görünüm sağlarlar. Bu sebeple birçok kaliteli otomobil markası da araba koltuklarında deriyi tercih eder. Bunun yanı sıra deri, kumaşa göre çok daha yumuşaktır ve insan oturduğunda daha rahat eder. Ayrıca deri, kumaş gibi kiri içine hapsetmez, kir tutmaz. Derinin fiyatı kumaşa göre daha pahalıdır ancak kullanım ömrü de ona göre daha uzundur ve ilk günkü görünümünü koruyabilir.

Deri Mobilya Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Deri mobilya veya eşya seçeceğiniz alan küçükse, deri mobilya grubunu da az eşyalı olanlardan tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Derinin renginin geri kalan mobilyalarınıza uymasına da özen göstermeniz gerekir.

Eğer evinizde kedi ya da köpek gibi bir evcil hayvan varsa, deri mobilyalar almaktan kaçınmalısınız. Kedi ve köpeklerin pençe izleri, salyaları deri döşemeleri çizebilir ve parçalayabilir. Bu şekilde kısa sürede yıpranabileceği için evcil hayvan olan evde deri eşyalar tercih edilmemelidir.

Deri eşyalarda renk seçiminin öneminden yukarıda bahsedilmişti. Eğer beyaz deri eşyalar tercih ederseniz, en ufak tozu ve kiri, oluşabilecek herhangi bir yemek lekesini kolayca belli edebileceğini göz önünde bulundurarak tercihinizi yapmalısınız. Koyu renkler bu konuda işinizi daha da kolaylaştırır.

Deri Sandalye Temizliği Nasıl Yapılır?

Şık bir görünüm için çoğu insan mobilya tercihini deri malzemeden yana kullanmak ister. Ancak fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, bu herkes için pek de mümkün olmaz. Bu sebeple, genellikle tek tip eşyalar da olsa bir iki eşya tercihinde deri kullanmaya çalışırlar. Bunun en yaygın seçeneklerinden biri deri sandalyelerdir. Peki nasıl temizlenir deri sandalyeler?

Deri, temizliği diğer maddelere göre daha kolay olsa da, kolayca yıpranabilen bir maddedir. Temizliğinde de çok dikkatli olunması gerekir.

  • Bira: Deri sandalyelerinizdeki lekeleri kolaylıkla çıkarmanızı sağlayacak ürünler arasında başta bira gelir. Bira ile deri sandalyedeki lekeli bölgeyi ıslatın. Sonra da temiz bir bez ile silin. Lekenin yayılmasının önüne geçmek için lekenin az olduğu kısımdan çok olduğu kısma doğru silme işlemi yapmalısınız.
  • Limon: Limon kabuğu, içeriğinde asit barındırdığı için, deri sandalyenizdeki lekelere hızlıca nüfuz edecektir. Dilerseniz, ılık su içerisine damlattığınız limon suyu ile de sandalyenizdeki lekeyi çıkarabilirsiniz.
  • Sirke: Sirke, dezenfektan ve parlatıcı özelliğinden dolayı birçok eşyanın temizliğinde yaygın bir şekilde kullanılır. Lekeyi çıkarmanızı sağlarken, deri sandalyenizin parlamasında da etkili olacaktır.
  • Sabun: Sabun, özellikle beyaz veya krem renkli deri sandalyelerin temizliğinde daha doğru bir tercih olacaktır. Sabunlu su ve temiz bir mikrofiber bez ile sandalye üzerindeki lekeyi çıkarmak oldukça kolay olacaktır.
  • Karbonat: Deri sandalyenizin üzerinde yağ lekeleri varsa, karbonat bu lekelerden kurtulmanızda birebir olacaktır. Öncelikle lekenin fazlasını bir peçete yardımıyla alın. Daha sonra lekeye karbonat dökün ve yumuşak bir fırça ile fırçalayın. Bu işlemi uygularken sandalyenin zemininin zarar görmediğinden emin olun.

NOT: Deri sandalyelerinizi temizlerken, kimyasal maddeler kullanmaktan kaçınmalısınız. Kimyasallar, deriyi deforme edebilir, rengini ve yüzeyini soldurabilir. Yukarıdaki yöntemler yeterli gelmezse ve illa kimyasala başvurmanız gerekirse, deri sandalyenizin üreticisine danışarak varsa uygun kimyasalı kullanmaya dikkat edin.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.