Bilgi Yeriniz

Parfüm Kokusu Nasıl Kalıcı Olur?

16.07.2018
2.317
Parfüm Kokusu Nasıl Kalıcı Olur?

Uzun uğraşlar sonucu sonunda teninize yakışan bir parfüm buldunuz ya da belki zaten bulmuştunuz. Parfümünüzü her sıktığınızda o muhteşem kokuyu içinize çekip ne kadar doğru bir karar verdiğinizi düşünüyorsunuz. Fakat gün ilerledikçe size kendinizi özel hissettiren bu koku artık kendisini hiç hissettirmiyor. Neyse ki bu durum her zaman böyle olmak zorunda değil.

Parfümünüzün kokusunu daha kalıcı kılmak için sayabileceğimiz onlarca yöntem var. Tabii siz hepsini deneyerek ve yanılarak çözmek zorunda değilsiniz. Çünkü biz, parfümünüzün o çarpıcı kokusunu gün boyu daha çok hissetmeniz ve hissettirmeniz için en etkili yöntemleri araştırdık. Şimdi sizi parfüm uzmanlarının 5 favori yöntemiyle baş başa bırakıyoruz.

Parfüm Kokusu Nasıl Kalıcı Olur?

parfümün kokusunu kalıcı yapmak

1-)Parfümü Duştan Sonra Uygulayın

Uzmanlara göre parfümü uygulamak için en iyi zaman duştan hemen sonra. Bunun sebebi nemli olan teninizin kokunun tutunması için uygun bir zemin oluşturması. Bu sayede vücudunuz nemi emerken aynı zamanda parfümünüzü de emiyor. Böylece kokunuz daha uzun bir süre teninizden ayrılmıyor. Yani parfümünüzü duştan sonra sıkmayı unutmazsanız, insanların da sizin kokunuzu unutmaması o kadar kolaylaşır.

2-)Parfümden Önce Nemlendirici Uygulayın

Aslında bu maddedeki mantık ilk maddeyle aynı: parfüme tutunacak bir yüzey sağlamak. Eğer her sabah duş almaktan hoşlanmayan biriyseniz veya aceleniz varsa parfümünüzü sıkacağınız yerlere nemlendirici sürmeniz aşağı yukarı aynı etkiyi verecektir. Bizim naçizane önerimiz parfümünüzden önce süreceğiniz kremin güneş korumalı olması. Böylece hem cildinizi nemlendirmiş hem güneşin zararlı ışınlarından korunmuş hem de parfümünüzün kalıcılığını arttırmış olursunuz. Bir taşla üç kuş.

3-)Parfümünüze Ait Yan ürünleri Kullanın

Durup düşününce aslında çok mantıklı görünen bir çözüm yolu da parfümünüze ait yan ürünleri kullanmak. Aslında ürünlerin illa parfümünüze ait olması gerekmiyor. Farklı ürünler kullanarak kendinize has daha farklı ve özel bir koku oluşturabilirsiniz. Örneğin parfümünüzü sıkmadan önce kokulu bir losyon kullanabilir ve böylece parfümünüzün kalıcılığını arttırırken tüm vücudunuzun güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Duş jeli, losyon ve parfümünüzü art arda kullandığınızda kokunuzun o kadar da kolay silinmediğini fark edeceksiniz.

4-)Parfümü Nabız Noktalarına Uygulayın

Parfümü nabız noktalarına uygulamak en doğru yöntemdir. Parfüm uygulayabileceğiniz nabız noktalarınız dirsek içiniz, enseniz, bilekleriniz ve dizlerinizin arka kısmıdır. Bu bölgelere parfüm uygulamak daha verimli olacaktır çünkü nabız noktaları vücudunuzdaki sıcaklık değişimleriyle reaksiyona girer ve gün boyunca kokunuzu yayar.

Parfüm uygulamak isteyebileceğiniz bir nabız bölgesi daha var. Kasık bölgeniz. Bunu daha önce duymamış olabilirsiniz fakat vücudunuzda sıcaklığın en yüksek olduğu alan burasıdır ve gün içinde bu sıcaklık yükselerek kokunuzun yok olmadığını daha çok hissettirir.

5-)Parfümünüzü Cildinize Sürerek Uygulamayın

Bu öneriyi daha önce duymuş olabilirsiniz. Fakat hatırlatmakta yine de fayda var. Parfümü sıktığınızda onu ovarak cildinize yedirmeye çalışmayın. Bu durum parfümünüzün etkisini azaltacaktır. Bunun yerine tampon hareketlerle parfümü cildinizin farklı yerlerine dağıtabilirsiniz.

Tüm bu adımlardan sonra parfümünüzün kalıcılığı oldukça artacaktır. Fakat siz yine de günün ilerleyen saatlerinde parfümümün kokusunu alamıyorum diyorsanız, bunda ne sizin ne de parfümünüzün suçu olmadığını bilin. Çünkü burnunuz kokunuza alıştığı için hissedemiyor olmanız kuvvetle muhtemel. Siz alamasanız da etrafınızdakilerin kokunuzu aldığından emin olabilirsiniz. Birisinin size yaklaşıp “Parfümünüz nedir acaba?” demesiyle kokunuzun hala orada olduğundan şüpheniz kalmayacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.