Bilgi Yeriniz

Votka Ağızda Koku Yapar mı?

21.05.2018
4.588
Votka Ağızda Koku Yapar mı?

Dünya genelinde sıkça tüketilen alkol çeşitlerinden bir tanesi olan votka, kendine has bir kokuya sahiptir. İçimi hayli ağır olan votka, içildikten sonra ağızda koku oluşmasına yol açmaktadır.

Votka ağır bir içki olduğu için, genellikle meyve suyu ve enerji içecekleri ile birlikte tüketilmektedir. Vişne suyu miktarının fazla olması halinde çok daha hafif bir votka tüketimi sağlanabilmektedir.

Votka Kokusunun Geçirilmesi için Uygulanabilecek Yöntemler

Votka, bira, viski ve diğer alkollü içeceklerin, kendine has rahatsız edici ağır bir kokusu bulunmaktadır. Votkanın kokusunun giderilmesi için meyve suyu ile karıştırılması önerilmektedir. Aynı zamanda votka miktarının az tutulması da kokunun neredeyse hiç fark edilmeyecek kadar azalmasını sağlayacaktır.

Diğer İçki Türlerinde Alkol Kokusunun Giderilmesi İçin Ne Yapılmalı?

1-)Viski Kokusu

Oldukça ağır bir içki türü olan viski, etrafa da kötü bir koku yaymaktadır. Viski kokusunun giderilmesi için birkaç yöntem kullanılabilmektedir. Bunun için kokunun bastırılması için naneli şeker ya da karanfil çiğnemek, iyi sonuç alınmasına yardımcı olabilecektir. Aynı zamanda diş fırçasına bir miktar karbonat dökerek dişler bununla fırçalandığında ve üzerine de maydanoz çiğnendiğinde ağızdaki viski kokusu tamamen kaybolacaktır. Viski kokusunun etraftan çıkması için ise odaların mutlaka en az iki saat boyunca havalandırılması gerekir.

2-)Rakı Kokusu

Oldukça fazla tüketilen ve birçok kesim tarafından yemeklerde dahi sıklıkla tercih edilen rakı da içerdiği anason maddesi dolayısıyla çok keskin ve ağır bir koku yaymaktadır. Rakı kokusunun giderilebilmesi için kişi duş alabilir ve yine viskide olduğu gibi naneli şekeri maydanoz yahut karanfil çiğnemeyi deneyebilir.

Rakı kokusunun içinde içildiği ortamdan çıkarılması için bir kap içinde bir miktar süt kaynatarak bu kaynamış olan sütü bu odada bırakmak, bu sırada kapı ve pencereleri iyice kapatmak ve birkaç saat odaya girmemek etkili bir yöntem olacaktır. Bu süre sonunda ortamdaki rakı kokusunun hemen hemen hiç kalmadığı görülecektir. Süt bekletme işlemi sonrasında en az bir saatliğine rakı içilen ortamın havalandırılması da büyük önem taşıyan bir başka detaydır.

3-)Bira Kokusu

En sık içilen alkol türlerinden biri olan bira, çok yoğun bir kokuya sahip olmasa da, bir defada birden fazla şişe içilmesi sonucunda mekanda ve kişide kötü bir kokuya yol açabilmektedir. Bira, diğer içki türlerine göre kokusu kolay çıkan bir alkoldür. Kokunun giderilmesi için fesleğen yaprağı çiğnemek, karanfili dişlerle ezmek ve maydanoz yemek gibi çözümler işe yarayabilir. Odadaki bira kokusu ise biraz havalandırma sonrasında rahatlıkla temizlenecektir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.