Bilgi Yeriniz

Tavuk Ciğeri Nasıl Temizlenir?

14.12.2018
3.295
Tavuk Ciğeri Nasıl Temizlenir?

Tavuk ciğeri, ciğer düşkünlerinin severek tükettiği sakatatlardan biridir. Temizlenmesi basittir fakat doğru bir şekilde yapılmış olması da oldukça önemli bir konudur.

Tavuk Ciğeri Nasıl Temizlenir?

Tavuk ciğerini temizlerken bilhassa özen göstermeniz gereken yerler vardır. Öncelikle aldığınız ciğerin üzerinde varsa eğer deri ve yağ tabakalarını temizlemeniz gerekir. Bu işlemi ise elinizle rahatlıkla yapabilirsiniz. İkinci önemli detay ise kan kısmıdır. Her ne kadar etin yıkanması zararlı olarak bilinse de bu durum ciğer için geçerli değil. Şöyle ki ciğer kanlı ise muhakkak soğuk su ile yıkanması gerekmektedir. Ciğerin kanlı bir şekilde saklanması da yine tüketim ömrünü kısaltmaktadır.

Ciğerin üzerinde ince bir zar bulunur. Pişirmeden evvel bu zarı da aldığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Ciğer genel olarak insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir sakatattır. En az ayda 1 kez tüketilmesi önerilmektedir.

Tavuk Ciğerinin Faydaları Nelerdir?

  • Ciğer, hücre yenilenmesini sağlar. Yani deri de meydana gelen yaralanmalarda ciğer tüketmeniz durumunuzda, bu yaraların daha kısa sürede iyileşmesini sağlayacaktır.
  • Kansızlık probleminiz varsa da yine ciğer yemenizi öneririz. Keza ciğerin kansızlık giderici özelliği bulunmaktadır.
  • Ciğerin içinde bolca A vitamini bulunmaktadır. Bu A vitamini başta göz sağlığı olmak üzere saç ve beyin sağlığını da korumaktadır.
  • Ciğerin içerisinde folat ve protein bulunmaktadır. Bu iki değerden dolayı özellikle kadınlarda doğurganlık için problem yaşama durumlarında tüketilmesi önerilir.

Tavuk Ciğeri Nasıl Saklanır?

Tavuk ciğeri saklarken öncelikle temizliğinin yapılması gerekmektedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kanlı ve olduğu gibi saklanması durumunda, kısa süre içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Eğer ciğeri hemen tüketmeyecekseniz, hava almasını engelleyecek şekilde buzdolabı poşetlerine koyarak buzdolabınızın dondurucu kısmında muhafaza edebilirsiniz. Fakat bu işlemde buzdolabı poşetinin üzerine muhakkak dondurucuya kaldırdığınız tarihi de not etmenizi öneririz.

Ciğeri birkaç saat içinde tüketmeyi düşünüyorsanız, temizledikten sonra yine buzdolabında bekletmelisiniz. Oda sıcaklığında kalması ya da direkt güneş ışığına temas etmesi durumunda bakteri üretmeye başlar ve kısa zamanda bozulur.

Ciğerin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Ciğerin bozulduğunu anlamak oldukça kolaydır. Etlerde bu süreç nasıl kendini belli ediyorsa, sakatatlar içinde aynı şey geçerlidir. Öncellikle doğru bir şekilde muhafaza ettiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Daha sonraki aşama için ise, eğer görüntüsünde çürüme mevcutsa kesinlikle tüketmemeniz gerekir. Ciğerin bozulduğunu anlamanın bir diğer yolu da kokusudur. Eğer ciğer pişirme esnasında çevrenize kötü bir koku yayıyor ise yine kesinlikle tüketmemeniz gerekmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.