Süet Ceket Nasıl Temizlenir?
Temizliği oldukça özen isteyen süet ceketler, aynı zamanda pahalı ürünlerdir. Fakat kullanımı oldukça rahattır ve şık bir görünüm elde etmeyi de sağlamaktadır. Süet kumaşların imal edilmesinde, genellikle dana, keçi ve oğlak derisinden yararlanılmaktadır. Süet kumaştan birçok aksesuar ve giyim eşyası üretilmektedir. Süet kemer, çanta, ayakkabı ve ceketler özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla tercih edilen ürünler olmaktadır.
Süet kumaş, aynı zamanda dikkatli kullanım ve özenli bir temizlik ister. Hassas olduğu için su ile temas etmesi, yağa bulaşması gibi durumlarda kumaşın kurtarılması bir hayli zor olmaktadır. Aynı şekilde yağmur suyu ya da çeşitli nedenlerle süet kumaş üzerinde lekeler ortaya çıkabilmektedir. Doğru şekilde uygulanacak temizleme yöntemi ile süet ceketler ilk günkü gibi tertemiz olabilmektedir.
Süet Ceket Temizliği Nasıl Yapılır?
1-)Kurutma
Süet ceket temizliğinde, kurutma aşaması her zaman gerekmeyebilir. Islaklık söz konusu ise kurutmak gerekir. Çünkü süet kumaş, ıslandığında çok daha hassas bir hale gelir. Bu da üzerinde bir işlem uygulanmasına olanak bırakmaz.
Ceketin kurutulmasından ziyade, nasıl kurutulduğu önemlidir. Ceketin kurutulması sırasında mutlaka ya bir askıya asılmalı ya da içi bir şekilde doldurularak kurumaya bırakılmalıdır. Aksi halde formunda değişiklikler ortaya çıkacaktır.
2-)Fırçalama
Süet ceket temizliğinde, kumaşın yapısına zarar vermeyecek en etkili temizleme yöntemi, kumaşın fırçalanmasıdır. Ancak fırçalama sırasında da dikkatli olunması önerilir, cekette renk değişiklikleri ya da dalgalanmalar oluşabilme riski ortaya çıkabilir. Süet ürünlerde kullanılan fırçalar özel olarak satın alınmalıdır.
İlk olarak fırçanın nispeten yumuşak olan tarafı ile süet ceket iyice fırçalanır ve kaba kirler mevcut ise sert kılları olan diğer tarafla da fırçalama işlemi yapılır. Fırçalama işlemi her zaman kumaş yönüne paralel olarak gerçekleştirilmelidir.
3-)Koruyucu Sprey
Süet malzemelerin tamamında olduğu gibi süet ceketlerde de muhakkak koruyucu sprey kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Bu sprey kullanımı ile ceketin kirlenmesi çok daha uzun bir zaman alacaktır.
Süet Temizliğinde Püf Noktalar
- Süet olması, bir ürünün çok kaliteli olduğu anlamına gelmemelidir. Tıpkı deri ürünlerde olduğu gibi süet ürünlerde de kalite farkı söz konusudur. Bu nedenle ürünlerin üzerindeki temizleme yönergeleri dikkatlice okunmalıdır.
- Süet ürünlerdeki lekelerin çıkarılması için süet silgisi denenebilir. Kuru lekeler için ideal bir seçenek olduğu unutulmamalıdır.
- Süet ürünlerde ve ceketlerde kesinlikle temizleyici madde kullanılmamalı, bundan kaçınılmalıdır. Lekeler ıslak durumda ise kağıt havlunun bu lekeleri emmesi sağlanmalıdır. Lekelerin çıkarılması için kuru olduklarında bölgesel olarak ceket ıslatılıp yalnızca fırçalanmalıdır. Aksi halde temizlik ürünleri nedeniyle ceket üzerinde iz kalabilir ya da renk farkları oluşabilir.
Henüz yorum yapılmamış.