Plastik Şişeler Nasıl Temizlenir?
Günlük hayatta şişeler oldukça kullanışlıdır. Adım attığınız her yerden çok ucuza temin edebilirsiniz. Su içmeyi alışkanlık haline getiremeyenler ise gözlerinin önünde bulundurup, su içme alışkanlığı elde etmeye çalışırlar. Plastik şişelerin çeşitliliği de zamanla çok artış gösterdi. Her boyutta, neredeyse birçok renkte tezgahlarda bulunuyor.
Sağlıklı oluşu açısından cam şişelerden her zaman öndedir. Fakat kullanım açısından da plastik tercih edilir. Sağlıklı olması içinde günlük temizliği sağlanmalıdır. Plastik şişelerin temizliği cam şişelere göre daha zor yapılmaktadır. Cam şişeleri sıcak sularda bekletip, çamaşır suyu ile bile dezenfekte edebilirsiniz.
Ancak plastik, yüksek sıcaklıktan etkilenen bir maddedir. Bu nedenle farklı temizlik metodları uygulanmalıdır. Aynı plastik madde, güzel temizlenmezse kanser yaratma etkisi artabilir. Bu nedenle plastik şişelerin temizliğinde oldukça dikkatli titiz davranılması gerekir.
Plastik Şişeleri Temizleme Yöntemleri Nelerdir?
1-)Bulaşık Deterjanı
Bulaşık deterjanı birçok kiri arıtmada yardımcı malzemelerden biridir. Hem güzel temizler, hem de kullanımı kolaydır. Plastik şişenizin içerisine biraz bulaşık deterjanı dökün. Ardından şişenin içerisine su ilave ederek, şişeyi çalkalayın. Tamamen temizlendiğinden emin olana kadar çalkalamaya devam edin. Son olarak şişenizi su ile durulayıp, kurumaya bırakabilirsiniz. Böylece yeniden kullanıma hazır olacaktır.
2-)Sirke
Eğer plastik şişenizin içerisinde lekeler oluştuğunu gözlemliyorsanız, bu yöntem tam size göre. Sirke türü fark etmeksizin, geceden şişenin içerisine biraz sirke koyun. Tüm gece boyunca sirke ile beklettiğiniz bu şişenin içerisine ertesi gün biraz pirinç atıp, çalkalamaya başlayın. Şişeniz lekelerden tamamen arındığında, su ile durulayın. Sirke kokusu rahatsız ederse, bulaşık deterjanı ile tekrar yıkayabilirsiniz.
3-)Limon Suyu
Aynı sirkeli yöntem de olduğu gibi, eğer plastik şişenizin içerisinde lekeler oluşmuşsa bu yöntemi de kullanabilirsiniz. İlk olarak limon suyu ve su karışımı hazırlamalısınız. Lekelerin yoğunluğuna göre limon suyunu az koyup, suyu azaltabilirsiniz. Bu karışımı hazırladıktan sonra temizlemek istediğiniz plastik şişenin içerisine karışımı dökün. Ardından şişeyi 1 gün boyunca böyle bekletin. Ertesi gün şişenin içerisine bir tutam pirinç atarak çalkalayın ve durulayın.
4-)Karbonat
Eğer plastik şişenizin içerisinde koku olduğunu hissetmeye başladıysanız, karbonat hemen yardımınıza yetişecektir. Kokuları hapsetmeye yardımcı olan karbonatı kullanırken dikkat etmeniz gereken hazırladığınız su ve karbonat karışımında karbonatın miktarıdır. Kokunun keskinliğine göre daha seyrek bir karışım ya da daha lapa bir karışım hazırlamalısınız. Daha sonra bu karışımı şişenin içerisine döküp, iyice çalkalamanız gerekiyor. Ardından su ile yıkayıp, kurumaya bırakabilirsiniz.
Birbirinden farklı bu yöntemleri sorunlarınıza göre ikisini de arka arkaya uygulayabilirsiniz. Tercih tamamen sizin. Fakat ne kadar yıkasanız bile kullandığınız plastikleri sık sık değiştirmelisiniz.
Henüz yorum yapılmamış.