Bilgi Yeriniz

Lahana Kokusu Nasıl Giderilir?

27.07.2018
2.328
Lahana Kokusu Nasıl Giderilir?

Lahana özellikle kış aylarında tüketebildiğimiz oldukça lezzetli ve sağlıklı bir sebzedir. Bu sebzeyi pişirirken etrafa sinen kokusu ise bir o kadar rahatsız edici olabilmektedir.

Bu bahsettiğimiz lahana kokusu, aslında kurtulması zor bir koku değildir. Kış sebzesi olmasından dolayı lahanayı pişirirken evi havalandırmak zor olacağından, bunun yerine farklı ve kullanışlı yöntemlerden bahsedeceğiz.

Lahana Kokusunu Giderme Yöntemleri Nelerdir?

Lahana Pişirmeden Önce Engelleme Yöntemleri

1-)Tuzlu Su Yöntemi

Mutfakta pişirilen gıdaya göre farklı kokular yayılmaktadır. Kimi iştah açıcı olsa da kimi iştahı da kaçırabilmektedir. Böyle durumlarda kokunun yayılmasını baştan engelleyebilirsiniz. Aslında burada uygulayacağınız yöntem oldukça basittir. Lahanayı pişirmeye karar vermeden maksimum 1 gece öncesinde lahanalarınızı tuzlu suyun içinde bekletmelisiniz. Pişirmeden önce tuzlu suyun içinden alacağınız lahanaları durulamalısınız. Böylece koku oluşumunu en başından engellemiş olursunuz.

2-)Bayat Ekmek

Özellikle lahanayı haşlarken bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Burada yapmanız gereken tek şey ise haşlama esnasında tencerenin içine lahanaları atmadan önce bayat ekmekleri parçalayıp atmanız gerekmektedir. Sonrasında lahanaları da ekleyip kaynattığınızda, yine koku oluşumunu engellemiş olacaksınız.

3-)Elma Kabukları

Bayat ekmekte anlattığımız uygulamayı yine aynı şekilde elma kabuklarında da uygulamanız gerekmektedir. Tencerenin içerisine öncelikle elma kabuklarını atmanız, koku oluşumunun büyük oranda önüne geçmektedir.

Lahana Pişirdikten Sonra Kokuyu Yok Etme Yöntemleri

1-)Aspiratör

Mutfaktaki kokuları alması amacıyla yapılan aspiratörü, lahana pişirmeye başladığınız an itibari ile çalıştırmanız, kötü kokunun yayılmasını önleyecektir. Kalan kokuları ise yazacağımız diğer yöntemler ile bastırabilirsiniz.

2-)Türk Kahvesi

Türk kahvesinin koku emici özelliği olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda Türk kahvesi koku olarak da baskın bir kokudur. Birkaç fincana dolduracağınız kahveyi, mutfağınızın belirli noktalarına koymalısınız. Böylece içerideki kötü kokuyu emeceğinden, kısa süre içinde etrafa Türk kahvesi kokusu yayılacaktır.

3-)Karbonat

Yine karbonatın da koku emici özelliği vardır. Sadece lahana kokusu için değil, birçok kokuyu yok etmek için karbonat yöntemini kullanabilirsiniz. Kase ya da fincanlara koymuş olduğunuz karbonatı mutfağın birkaç bölgesine yerleştirmeniz, içerideki kokunun büyük oranda kaybolmasını sağlayacaktır.

4-)Oda Spreyi

Mutfakta her ne kadar oda spreyi sıkılması tercih edilmese de, dikkatli olunduğunda herhangi bir probleme sebep olmamaktadır. Mutfağın kapısından içeriye sıkacağınız oda spreyi, yine rahatsız edici olan kokunun kısa bir süre içinde kaybolmasını sağlayacaktır.

5-)Havalandırma

Kış aylarında evi havalandırmak genelde zor olsa da, eğer çok ağır bir koku olarak yayılmış ise evi havalandırmanız da bu kokunun gitmesinde size yardımcı olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.