Bilgi Yeriniz

Kopan Kolye Nasıl Tamir Edilir?

11.05.2018
17.721
Kopan Kolye Nasıl Tamir Edilir?

Oldukça şık ve kullanışlı bir takı ürünü olan kolyeler, her kıyafetle kullanılabilir ve özellikle de davetlerde, yemeklerde kıyafeti tamamlayan şık bir aksesuara dönüşebilir. Piyasada oldukça farklı modelleri ve farklı malzemelerden imal edilen türleri bulunan kolyeler, her tarza ve her zevke hitap edecek çeşitliliktedir. Altın, gümüş ya da imitasyon madeni zincirler de kolyelerin tamamlayıcısıdır.

Kendisine uygun bir zincirle kullanılan kolye göz kamaştırıcı bir güzelliğe bürünebilir. Ancak bazen, kolye takmak için kullanılan bu zincirler kopabilir. Bir yere takıldığında, gergiye geldiğinde kopan kolye zincirleri genel olarak basit işlemlerle tamir edilebilmektedir. Bunun için biraz el becerisi ve uygun
malzemelerin kullanımı yeterli olacaktır.

Altın, gümüş gibi değerli madenlerden imal dilen kolyelerin zincirleri bu işin uzmanı tarafından tamir edilmelidir. Kopan bir zincire ekleme yapmak, özellikle de zincir çok ince ya da küçük halkalı ise oldukça uğraştırıcı bir işlem olabilmektedir. Fakat imitasyon kolye zincirlerinin tamir edilmesi son derece kolaydır ve işlem sonrasında kolye zinciri yeniden kullanılabilir hale gelmektedir.

Kopan Kolye Nasıl Tamir Edilir?

1-)Kopuk Yer Tespit Edilmeli

İlk olarak kolyenin zincir türüne dikkat edilmelidir. Kolye ile birleşik mi yoksa kolyeden bağımsız bir zincir mi, bu önemlidir. Eğer zincir kolyeden bağımsız ise, iş çok daha kolaydır. İlk olarak zincirin koptuğu yer tespit edilmelidir. Eğer kopan yer kopçaya yakın ise, yalnızca kopçanın kopan bölümden çıkarılması ve sağlam zincirin uzuna eklenmesi yeterli olacaktır. Ancak kolye tam ortadan bir yerlerden kopmuş durumda ise, bu durumda zincirin yeniden tamiri gerekecektir.

2-)Kolye Zincirinin Tamir Edilmesi

Kolye zinciri tamiri sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Bunun için gereken, ince uçlu iki adet pense ve çok ince zincirler içine sağlam bir cımbızdır.

  • İlk olarak kopmaya yol açan, açılan zincir halkası tespit edilir.
  • Daha sonra bu halka kolyeden çıkarılır.
  • Penselerden biri ile kolye zincirinin bir ucu sağlamca tutulur ve diğer pense ile bu tarafta en uçta bulunan zincir yavaşça açılır.
  • Kolyenin diğer ucundaki zincir bu açılan zincir halkasına geçirilir.
  • İki uç da tek açık halkada birleştirildikten sonra pense ile açılmış olan zincir halkası yavaşça sıkılarak eski haline getirilir.
  • Duruma göre kullanılmayan bir başka kolye zincirinden yeni bir halka alınarak kopan kolyenin zincirine de eklenebilir.

Bazı zincir halkaları imal ediliş şeklinden dolayı açılmaz şekildedir. Yani iki ucundan tutup çekildiğinde başka bir zincir halkasının geçirilmesi olanaksızdır. Bu durumlarda kolyeye ya kaynak işlemi yapılması ya da zincirin tamamen değiştirilmesi gerekir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.