Bilgi Yeriniz

Mide Bulantısı, Kafa ve Kulakta Basınç, Ağrı

10.04.2018
4.711
Mide Bulantısı, Kafa ve Kulakta Basınç, Ağrı

Genel olarak nörolojik sebeplerle ortaya çıktığı düşünülen mide bulantısı, kafa ve kulakta basınç ve ağrı sorunları, hastalığın ne tür bir sorun olduğu yönünde de bilgi edinilmesini sağlar. Basınç ya da bulantının yahut ağrının şiddeti, ortaya çıkma sıklığı ya da hangi durumlarda ortaya çıktığı gibi soruların yanıtları, hastalığın ciddiyeti ve derecesine yönelik doktorun bilgi edinmesini sağlayacaktır.

Bahsi geçen semptomlar, yalnızca nörolojik nedenlerle oluşmamış da olabilir. Her biri birbirinden bağımsız nedenlerle de bulantı, basınç ve ağrı sorunları kişide eş zamanlı olarak görülebilir. Bu durumun sebepleri yapılacak tetkikler sonucunda netleşecektir.

Mide Bulantısı, Kafa ve Kulakta Basınç, Ağrı Nedenleri Nelerdir?

  • Kafatasına darbe alınması sonucu, beyin ile ilgili çeşitli travmatik durumlar açığa çıkabilmektedir. Kişinin geçirdiği travma ya da maruz kaldığı darbenin şiddeti ile doğru orantılı olarak belirtiler ortaya çıkabilir. Çok şiddetli bir sarsıntı ya da çarpma sonucunda mide bulantısı, kulak ve kafa içinde basınç hissi görülebilir. Travma çok şiddetli ise bu semptomlarda da artış görülecektir.
  • İç kulak zarı ya da iç kulak yapısının zarar görmesi, denge sorunlarına da yol açabilmektedir. Denge kaybı sonucunda mide bulantısı görülmesi beklenen bir gelişmedir.
  • Agresif ve kötü huylu tümörleri vücutta son derece hızlı bir biçimde yayılır ve eğer erken teşhis edilemez ise kişinin ölümüne dahi yol açabilir. Tümörün yayılmasına bağlı olarak kafa içinde ve kulak içinde basınç hissinin de şiddetinde artış meydana gelir. Basınç hissinin yanı sıra bu bölgelerde ağrı oluşumu da gözlemlenebilmektedir. Tümörün baskısını artırdığı zamanlarda mide bulantısı ya da tedavide kullanılan ilaçların yan etkisi olarak açığa çıkabilmektedir. Tümörün tedavi edilmesi, doktorun tercih ettiği ve hastaya uygun olduğu düşünülen şekilde yapılmalıdır. Gerekirse ışın tedavisi veya tıbbi cerrahi operasyonların uygulanması da gerekebilmektedir.
  • Mide bulantısı, kafa içinde ve kulakta basınç, ağrı gibi semptomlar tümör gibi ciddi bir durum sonucunda değil, aniden değişen basınç seviyesi ile de ilgili olabilir. İçinde bulunulan ortamdaki basınç değişiklikleri, özellikle yüksekte ya da denizde sıkça ortaya çıkmaktadır. Uçak ile seyahat eden kişilerde sıklıkla kafa ve kulak içinde basınç hissi ortaya çıkabilmektedir. Bu basıncın temel sebebi dış kulak ile iç kulak arasındaki basınç miktarında ortaya çıkan farklılıklardır.

Mide Bulantısı, Kafa ve Kulakta Basınç, Ağrı Tedavisi

Bu belirtiler dışında da mide bulantısı, basınç ve ağrı şikayetleri ortaya çıkabilir. Bunların nedenlerinin tespiti tedavi için çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu nedenle gerekli olan tahliller yaptırılmalı ve uygun tedavi yöntemleri kullanılmalıdır. Semptomların çok sık aralıklarla ya da bir arada görülmesi, durumun riskli bir hal almasına yol açabilmektedir. Bu nedenle mutlaka tıbbi yardım gerekmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.