Bilgi Yeriniz

Köfteye Karbonat Neden Konur?

09.06.2018
5.132
Köfteye Karbonat Neden Konur?

Karbonatın köfte harcına eklenmesi, köftenin piştiğinde çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Bu işlem bir tür püf noktadır ve birçok kişi tarafından bilinmez. Bu yöntem başka yemek türlerinde de kullanılabilmektedir.

Köfte oldukça pratik şekilde yapılabilen hem lezzetli hem de besin değeri yüksek bir yemek öğünüdür. Et tüketimi mümkünse, haftada üç gün gerçekleştirilmelidir. Bu et tüketimi köfte ile de sağlanabilir. Bunun için köfte harcına maydanoz, kıyma, ekmek kırıntısı, bir adet yumurta ve kuru soğan eklenir. Ardından tümü karıştırılır ve içerisine bir miktar da karbonat eklenir.

Köfteye Karbonat Eklenir Mi?

Oldukça kolay bir biçimde hazırlanan köfte yapımı sırasında bayat ekmeklerin de değerlendirilebiliyor oluşu, ekmek israfının da önüne geçmektedir. Karbonatın da köfte harcına eklenmesi mümkündür ancak ekleme sırası yumurta ile birlikte olmalı ve iyice karıştırılmalıdır.

Karbonatın eklenmesi, köftenin çok daha fazla kabarmasını sağlamaktadır. Karbonat genel olarak hamur işlerinde de hamurun kabarması için kullanılmaktadır. Kabaran ve pişmiş olan köfteler görsel açıdan çok daha güzel olur, aynı zamanda lezzeti de karbonatsız köfteye göre çok daha güzel olacaktır.

Köfte Yapımında Püf Noktalar

Köfte yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bunlara dikkat edilmesi, köftenin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

  • Köftede soğanın şekli oldukça önemlidir. Köfteye eklenmediğinde eksikliği hissedilen soğanın dilimleri çok büyük olduğunda köfte görsel açıdan güzel olmayabilir. Bu nedenle mutfak robotunda çekilmesi ya da yemeklik olarak küp küp doğranması çok daha leziz bir köfte ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
  • Köftenin teflon ya da seramik bir tava yerine döküm tavada kızartılması, çok daha lezzetli bir yemek olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda köfteler pişirilirken sürekli olarak çevrilmeli ve iki taraf da eşit şekilde pişirilmelidir. İlk olarak bir tarafın ve daha sonra diğer tarafın pişirilmesi köftenin tam anlamıyla iç kısmının pişmemesine neden olabilir.
  • Köftelerin kızartılacağı yağ mutlaka kızgın halde olmalıdır, yağ henüz tavaya döküldükten sonra köftelerin içine eklenmesi, köftelerin yağ çekmesine neden olacaktır.
  • Köfte harcının hazırlanmasından sonra bir süre buzdolabında dinlendirilmesi, köftenin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde köftelere şekil verildikten sonra da bekletme işlemi gerçekleştirilebilir.
  • Karbonat kullanımı köftelerin daha şişkin olmasını sağlarken, köfte harcına eklenecek olan karbonat da kıyma ve ekmeklerin birbirini çok daha iyi bir biçimde tutmasını ve köftelerin pişirme sırasında dağılmamasını sağlayacaktır.
  • Bayat ekmek evde mevcut durumda değil ise kuru ekmek de mutfak robotundan geçirilerek köfte harcına eklenebilir. Aynı şekilde galeta unu da köfte harcına ekmek yerine kullanılabilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.