Bilgi Yeriniz

Pantolonun Rengi Soldu Ne Yapmalıyım?

03.06.2018
3.616
Pantolonun Rengi Soldu Ne Yapmalıyım?

Günlük hayatımızda önemli bir yer tutan pantolonlar, kombinlerin de tamamlayıcısıdır. Her tarz ve her tür pantolon günümüzde piyasada bulunabilmektedir. Genellikle de koyu renklere sahip olan ya da koyu renkleri tercih edilen pantolonlar, bir süre kullanıldıktan sonra rengini büyük oranda kaybedebilir.

Farklı sebepler pantolonda renk solmasında etkili olmaktadır. Ancak rengi solmuş olan pantolonlar yine de kullanılabilir, bunun yöntemi yeniden boyamaktır.

Pantolonun Rengi Soldu, Ne Yapılmalı?

Rengi solan pantolonun yeniden boyanması için takip edilmesi gereken aşamalar aşağıda sıralanmıştır.

1-)Boyanın Temin Edilmesi

Kumaş türü fark etmeksizin, tüm pantolon türleri için toz kumaş boyası edinilmesi gerekmektedir. Ancak seçilen boya, pantolonun kumaş türüne uygun olmalıdır. Boya kumaş türüne uygun seçilmediğinde, tam anlamıyla bir boyama işlemi sağlanamayacaktır. Toz kumaş boyaları birçok tuhafiyede satılmaktadır, buralardan ya da internet üzerinden kumaşa uygun tür ve renkte bir boya seçilip satın alınabilir.

Boyanın kaliteli olması bu aşamada çok önemlidir, kumaşın boyama sonrasında yeni boya ile tamamen kaplanması ve kumaş tarafından eşit oranda emilmesi için buna özellikle dikkat edilmelidir.

2-)Boyama Aşaması

Boya temin edildikten sonra, iş pantolonun boyanmasına kalmaktadır. Boyanın rengi kıyafetin daha önceki rengine çok yakın olmalıdır. Çok açık kıyafetlerde koyu renkler tam bir boyama sağlamayabilir.

  • Boya paketi açılmadan önce mutlaka eldiven giyilmelidir. Aksi halde boya ciltte uzun süre kalıcı olacak lekeler bırakabilir. Buna ek olarak boya paketinin etrafa saçılmaması için makasla kesilerek açılması da önemli bir detaydır.
  • Pamuklu pantolonlar boyayı çok daha iyi bir biçimde emmektedir. Rengi solan kıyafet ilk önce kaya tuzu eklenmiş bir kap suda 15 dakika kadar bekletilir.
  • Islak ve tuzlu halde iken yani durulanmadan çamaşır makinesine atılır. Boyanın tam anlamıyla kumaşa nüfuz edebilmesi için bir ya da ek fazla iki parça kıyafet bir arada yıkanmalıdır.
  • Deterjan gözü kesinlikle kullanılmamalıdır çünkü boyama sonrası makinenin normal rutin kullanımı sırasında boya diğer çamaşırlara da bulaşabilir. Boya, makinenin çamaşır konan büyük kısmına eklenmelidir. Boyadan sonra bir miktar sirke ve bir avuç da tuz eklenerek makinenin kapağı kapatılır. Arzu edilirse renk sabitleyici de kullanılabilir.
  • Çamaşır makinesi, ön yıkamasız ve ortalama bir saatlik programa ayarlanmalıdır. Kumaş boyası üzerinde yazan makine derecesine uygun hareket edilmelidir. Bazı boyalar çok yüksek ısı gerektirirken, bazıları 40 derecede de etkili bir boyama sağlayabilmektedir.
  • Boyama işlemi, derin bir kazan ya da tencerede de yapılabilir. Bunun için tencere küçük tüp üzerinde kaynatılmalı ve boya ile pantolon tencerenin içine atılıp karıştırılarak kaynatılmalı, boyanın pantolona tam anlamıyla nüfuz etmesi sağlanmalıdır.
  • Boyama işlemi makinede yapılmış ise boyama işlemi sona erdikten sonra makinenin deterjan bölümüne deterjan eklenir ve kısa programda boyanmış olan pantolon yıkanır.
  • Yıkama işleminden sonra pantolon hiçbir yerle temas ettirilmeden bir yere asılmalıdır, suyu hiçbir yere damlamamalıdır, aksi halde leke kalıcı olabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.