Gece Plağı Nasıl Temizlenir?
Gece plağı diş rahatsızlığı çekenlerin, özellikle gece uykusunda dişlerini gıcırdatan insanların doktor vasıtası ile kullandığı, dişleri koruma kılıfı diyebiliriz. Adından da anlaşılacağı üzere genellikle gece kullanılan bu plakların temizlenmesi de bir hayli önemlidir. Ağız ile teması bulunan bu plaklarda bakteri oluşumuna açık olmasından ve yemek artıklarından etkilenebileceği için kolay bir şekilde deformasyona uğrayabilir.
Bu şartlardan plakların olumsuz etkilenmemesi için düzenli ve doğru bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Doğru temizleme yöntemleri için iki farklı yöntem vardır. Bunlardan bahsetmek gerekirse;
Gece Plağı Temizleme Yöntemleri Nelerdir?
1-)Alkol İle Temizleme
Gece plağı temizlerken alkol kullanmak doktorların da tavsiye ettiği bir uygulamadır. Uygulamasının da kolaylığı sayesinde çok sık tercih edilen bu yöntem için gereken malzemeler ise pamuklu bir bez ve az miktarda alkoldür. Öncelikle nemli ve temiz olan bir bez ile plağı iyice silmeniz gerekmektedir.
Sonrasında 3-4 damla olacak şekilde alkolü beze dökün. Alkol ile ıslatmış olduğunuz bezi nazik hareketlerle tekrar silin. İyice temizlendiğine emin olduğunuz plağınızı çok sıcak olmayan suda tekrar yıkayın.
Yalnızca gece plağını temizlemek ile hijyen sağlanmadığını hatırlatmak isteriz. Plağın bulunduğu kutunun da hijyenik olması gerekiyor. Mümkün olduğunca plağınız için uyguladığınız yöntemleri plak kutusu içinde uygulamaya çalışın.
2-)Sabun İle Temizleme
Plağınızı sabun ile temizlemek de etkili bir yöntemdir. Temiz olması gereken diş fırçası yardımıyla plağınızı sabun ile nazikçe daireler çizerek fırçalayın. Daha sonrasında ise bol su ile durulayın.
3-)Diş Macunu İle Temizleme
Diş macunu da yine doktorların tavsiye ettiği bir yöntemdir. Bu yöntemde de yine temiz olduğuna inandığınız bir diş fırçası kullanmanız gerekiyor. Dişlerinizi fırçalar gibi, aynı işlem ile plağınızı fırçalayıp bol su ile durulamanız gerekmektedir.
Gece Plağı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Gece plaklarının sıcak suya sokulması sakıncalıdır, bu gevşemesine neden olur. Bu yüzden ılık ya da soğuk suda yıkamaya özen gösterin. Plak kullananlar öncelikle plaklarının ve kutularının hijyenlerini tam anlamıyla sağlamaya çalışmalıdırlar.
- Düzenli olarak plak kutusu değiştirmek de plak içerisinde oluşacak bakterilerin üremesini engeller ve hijyen sağlar.
- Çizgi olan bölgelere ve iç yüzeylere olabildiğince az dokunmalısınız. Bu plağın hassas yapısının bozulmasını önleyecektir.
- Plağınızı tutarken ve takarken mümkün olduğunca dikkatli olmalısınız. Kenarlarından ani olmayan hareketlerle takmanız gerekmektedir. Aksi taktirde plağınızın zedelenmesine sebep olabilirsiniz
- Dış veya iç plak kapağının su içerisinde kalmış olması ya da direkt olarak güneşe maruz kalması da plağın bozulmasına neden olacaktır.
Henüz yorum yapılmamış.