Bilgi Yeriniz

Deri Saat Kordonu Nasıl Temizlenir?

11.05.2018
4.768
Deri Saat Kordonu Nasıl Temizlenir?

Farklı şekillerde üretilen kol saatlerinin farklı malzemelerle imal edilen kordonları vardır. Bazı saatlerde, kordon deriden yapılmıştır ve koku oluşması ya da kısa süre içinde kirlenmesi muhtemeldir. Kordonun temizliği sırasında kordona zarar vermemek için mümkünse doğal yöntemler kullanılması tavsiye edilmektedir. Bunun için pratik üç yöntem bulunmaktadır.

Deri Saat Kordonu Nasıl Temizlenir?

1-)Bulaşık Deterjanı

Bir kabın içine bir miktar ılık su ve birkaç damla da bulaşık deterjanı konur, deri kordon bu karışımın içine konur ve birkaç saat bu şekilde bekletilir. Bu bekleme süresi, kordon üzerinde biriken ve kalıcı hale gelen kirlerin yok edilmesini sağlayacaktır. Daha sonra kılları yumuşak bir fırça ile kordon fırçalanır ve daha sonra durulanır.

2-)Sirkeli Su

Hem zararsız, hem doğal hem de etkili bir yöntem olan sirkeli su da, deri kordon temizliği için ideal bir temizleyicidir. Bir kabın içine yine ılık su konur ve içine de birkaç damla elma sirkesi damlatılır. Üzüm sirkesi de bu işlem için kullanılabilmektedir. Deri kordonun sirkeli su içinde birkaç saat bekletilir. Zaman konusunda sıkıntı yaşayan kişiler için hazırlanan sirkeli su karışımı ile deri kordonun silinmesi de yeterli olacaktır. Bu işlem hem kordondaki bakterileri yok edecek hem de uzun süreli kullanım sonucunda kordonda oluşan rahatsız edici kokuyu da ortadan kaldıracaktır.

3-)Tuvalet İspirtosu

Deri kordon temizliğinde alternatif yöntemlerden bir tanesi olan tuvalet ispirtosunun kullanımına çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu temizlik işlemi için gerekenler tuvalet ispirtosuna ek olarak temiz bir bez, yumuşak bir fırça, kabartma tozu ve beyaz sirkedir. İşlem şu şekilde gerçekleştirilmektedir:

  • İlk olarak eğer mümkün ise saatin kordonu çıkarılmalıdır. Eğer çıkarma olanağı yoksa, saatin ana bölümüne su değmemesine dikkat edilmelidir.
  • Kordon ilk olarak bulaşık deterjanı eklenmiş suya batırıldıktan sonra tuvalet ispirtosuna batırılır. Bu işlemin uzatılması, kirlerin de yumuşamasını ve çok daha kolay bir şekilde yumuşamasını sağlayacaktır.
  • Kordon eğer saatten çıkarılmış durumda ise, ilk olarak saate bağlanan kısımları, deri ile temas eden kısmı ve üst yüzeyi ayrı ayrı fırçalanmalıdır. Daha sonra işlem bitince kordon saate takılır. Kurulama işlemi için tüysüz, pamuklu bir bez ya da mikro fiber bezler tercih edilmelidir.

Ultrasonic takı temizleyici ürünler de saat kordonu temizliği için kullanılabilir. Ancak bu tür ürünler saatin metal bölümüne zarar verebilir bu nedenle temastan kaçınılmalıdır. Bun ek olarak, tuvalet ispirtosunun yanıcı bir malzeme olduğu unutulmamalı, kullanım sırasında sigara içilmemeli ya da ateş yakılmamalıdır. Son olarak, deri kordonlar en azından yılda 1 defa detaylı olarak temizlenmelidir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.