Bilgi Yeriniz

Yeni Mobilya Kokusu Nasıl Giderilir?

08.05.2018
4.967
Yeni Mobilya Kokusu Nasıl Giderilir?

Mobilyalar artık hayatımızın her alanına girmiş durumdadır. Yeni ofislerde evlerde artık mobilyaların farklı formları kullanılmaktadır. Satın alınan yeni mobilyalarda rahatsız edici bir koku olabilmektedir. Bu koku kumaştan, mobilyanın boyasından ya da cilasından dolayı oluşabilmektedir. Bu kokunun giderilmesi için bazı yöntemler kullanılabilir. İşlemler esnasında mobilyanın zarar görmemesi için doğrudan temas önerilmemektedir. Yani koku gidermede kullanılan malzemeler mobilyaya değdirilmemelidir. Aksi halde renk ve dokusunda deformasyon meydana gelebilir.

İlk olarak, mobilyanın bulunduğu oda sık sık havalandırılmalı, ambalajları mutlaka açılmalıdır. Mobilyalar eve yerleştirildikten sonra kapı ve pencereler bir süre açık bırakılmalıdır. Havalandırmaya rağmen gitmeyen mobilya kokusu için alternatif yöntemler denenebilir.

Yeni Mobilya Kokusunu Giderme Yöntemleri Nelerdir?

1-)Bayat Ekmek Yöntemi

Çok fazla bilinmeyen bir yöntem olup, kokunun giderilmesinde oldukça etkili olmaktadır. Mobilyalara bir zarar vermeyen ve kokunun giderilmesini sağlayan bayat ekmek, olumlu sonuç verir. Yapılması gereken, yeni alınan mobilyaların içinde bulunduğu odada belli noktalara bayat ekmek koymaktır. Dilimler halinde ya da parçalı olarak konulabilir. Kullanılan bayat ekmekler daha sonra kesinlikle tüketilmemelidir ve odada da 1 günden fazla tutulmamalıdır. Bayat ekmeklerin her gün yenisi ile değiştirilmesi, kokunun çok kısa bir sürede yok olmasını sağlayacaktır.

2-)Süt Yöntemi

Kaynamış süt, kötü kokuların giderilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Genellikle boya ve tiner gibi rahatsız edici kokuların giderilmesinde kullanılır ve büyük oranda olumlu sonuç verir. Kokuları maskeleme özelliği ile mobilya kokusunun ortadan kaldırılması için de kullanılabilir. Bunun için mobilyaların yer aldığı odadaki kapı ve pencereler kapatıldıktan sonra kaynamış süt odanın belli bir bölgesine konur ve birkaç saat kapı hiç açılmadan beklenir. İşlemin sonunda kapı ve pencereler açılarak oda havalandırılmalıdır.

3-)Karbonat Kullanımı

Daha çok buzdolabındaki ve erzak dolaplarındaki kokunun giderilmesi için kullanılan karbonat, mobilya kokusuna karşı da kullanıma uygundur. Bir kabın içine konulan karbonat, odanın belli köşelerine konabilir. Bunun yanında karbonatlı ılık su ile mobilyanın yüzeyleri silinebilir de. Ancak bu işlemden sonra silinen bölgelerin kurulanmasına dikkat edilmesi çok önemlidir.

  • Kullanılan yöntemlerin tamamının havalandırma işlemi sonrasında yapılması önerilir. Bu şekilde daha net ve esin sonuçlar almak mümkün olacaktır.
  • Yeni alınan mobilyalar, ambalajlı olarak bekletildiği için kokusunda da artış meydana gelir. Eğer olanak varsa, mobilya satın alındıktan sonra bir iki gün ambalajsız olarak mağazada bekletildikten sonra eve alınmalıdır.
  • Kokuların giderilebilmesi için yumuşatıcılı ya da çamaşır deterjanlı ılık su da odada bekletilebilir. Bu karışımlar mobilya kokusunu tamamen gidermese de oldukça hafiflemesini sağlayacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.