Bilgi Yeriniz

Parkeye Dökülen Ağda Nasıl Temizlenir?

07.05.2018
10.423
Parkeye Dökülen Ağda Nasıl Temizlenir?

Kadınların epilasyon yöntemlerinden bir tanesi olan ağda kullanımı, yıllardır süregelen ve uzun süre kullanılabilen bir yöntemdir. Ağda kullanımı sonucunda 30 güne kadar tüylenme sorunu yaşanmaması bakımından hem rahat, hem de ölü derileri de alması bakımından sağlıklı bit epilasyon seçeneğidir. Ancak işlem uygulanırken, ağda parkeye ya da döşemeye dökülebilir, bulaşabilir. Bu da temizleme aşamasında zorlu bir leke anlamına gelmektedir.

Sabunlu su ya da nemli bez uygulaması ile bu ağda kalıntıları çıkarılamaz. Parke veya döşemeye dökülen ağdanın temizlenebilmesi için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunmaktadır.

Parkeye Dökülen Ağda Nasıl Temizlenir?

İlk Adım: Soğutma ve Kazıma

Yere dökülen ağdanın iz kalmadan temizlenebilmesi için öncelikli olarak ağdanın döküldüğü yerde soğuması beklenmelidir. Sıcakken temizlemeye çalışmak bir işe yaramayacağı gibi ağdanın daha geniş bir alanda bulaşık bir hal almasına ve yayılmasına neden olur. Ağdanın döküldüğü yerde hızlı bir biçimde soğuması için üstüne buz konabilir, eğer zemin ahşap değilse üzerine soğuk su dökülebilir.

Soğuyan ağdanın parkeden çıkarılması için, sert bir cisme ihtiyaç duyulacaktır. Bunun için ağdanın kalıntıları bir bıçak ya da spatula gibi bir gerekle kazınarak alınmalıdır. Ancak bu işlem esnasında parkelerde çizik oluşma riski olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle yer yüzeyini çizmeyecek malzemeler tercih edilmelidir. Kazıma işlemi sırasında dikkatli olunması gerekir. Ağda soğuduğunda sertleşir ve inatçı bir leke haline gelir. Kazınması için üzerine belli bir miktar kuvvet uygulanması gerekir. Bu kuvvet uygulanırken de yaralanmalar oluşabilir.

Ağda Çıkarma Yöntemleri

Soğuyan ve fazlalıkları alınan ağda kalıntısının temizlenmesi için en etkili yöntemler aşağıda sıralanmıştır:

  • Ağdanın tüm izlerini silebilen en etkili çözüm yolu, bölgeye yağ uygulamaktır. Özellikle sir ağda kullanımından sonra ciltte de yağ kullanıldığı düşünüldüğünde, aralarındaki ilişki de anlaşılacaktır. Fazlalıkları alınan ağda bulaşığının üzerine bir miktar yağ sürülerek bir bezle bölge ovalanmalıdır. Yağ bir süre bölgede bekletildiğinde sonuç alınması daha da kolaylaşmaktadır.
  • Ağda lekesinin parkeden çıkarılması için ağdanın fazlalıkları kazındıktan sonra aseton da kullanılabilir. Asetonun içerisinde benzol ve gliserin gibi malzemeler bulunur ve bunlar da maddelerin çözünmesini büyük oranda kolaylaştırır. Başka hiçbir malzeme ile çıkmayan ojeleri temizlemesi de buna örnek olarak gösterilebilir. Aseton parke üzerine değil, bir pamuk üzerine dökülerek parkeye sürülmelidir. Çok uzun süreli uygulamalarda parkede deformasyon ortaya çıkabileceği de unutulmamalıdır.
  • Ağda lekesinin çıkarılması için bebe yağı ve zeytinyağı da tercih edilebilir. Şampuan, sabun veya su ağda ile temas ettiğinde bir yarar sağlamaz, aksine lekenin çok daha kalıcı hale gelmesine neden olur. Bu nedenle aseton ya da yağ kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.