Bilgi Yeriniz

Sürekli Uyuma, İç Titreme ve Halsizlik

03.05.2018
2.872
Sürekli Uyuma, İç Titreme ve Halsizlik

Sürekli uyuma, iç titreme ve halsizlik gibi semptomlar kimi zaman bir arada ortaya çıkabilmektedir. Bu durum kişinin gün içinde yaşam kalitesini düşürebilmekte, aynı zamanda daha başka sorunların da ortaya çıkmasına yol açabilmektedir. Bu şikayetler bir arada ortaya çıkabildiği gibi uyku hali sonrasında iç titremesi ve halsizlik de görülebilmektedir. Bu duruma yol açan sorunun ne olduğunun tespit edilmesi çok önemlidir.

İç Titremesi ve Halsizlik Nedenleri Nelerdir?

  • İç titremesi ve halsizlik sorununun temel nedenlerinden bir tanesi enfeksiyonlardır. Parazit ve bakteriler nedeniyle vücutta ortaya çıkan enfeksiyon, solunum yollarında sıklıkla ortaya çıkmaktadır. Zararlı mikroorganizmaların, virüs ve bakterilerin yol açtığı enfeksiyonlar iç organlarda da ortaya çıkabilmektedir. Bu tür rahatsızlıklar genel olarak bulaşıcıdır ve sürekli uyku, iç titremesi ve halsizlik belirtileri enfeksiyonel rahatsızlıklarda ortaya çıkan semptomlardır.
  • İç titremesi ve halsizlik şikayetleri, daha çok üst solunum yolları ile ilgili rahatsızlıklarda ortaya çıkmaktadır. Bu şikayetler bağışıklık sisteminde zayıflama olduğunu göstermektedir. Enfeksiyonlar vücut direncini düşürerek kişinin kendisini sürekli halsiz ve uykulu hissetmesine yol açar. Bu durum sonucunda vücut ısısında yükselme ortaya çıkabilir ve fark edilmeyebilir, bu nedenle dikkatli olunması tavsiye edilmektedir.
  • Soğuk algınlığı ya da üşütme sonucunda, kişide sürekli olarak uyuma isteği ve kolu kaldıramayacak derecede halsizlik sorunu ortaya çıkabilir. Enfeksiyonel rahatsızlıklar ile benzerlik gösteren bu virüs nedenli hastalık; iştah kaybı, yorgunluk, iç titremesi, mide bunaltısı ve kusma, ateşin yükselmesi gibi durumların da ortaya çıkmasına yol açabilir.
  • Orta kulak iltihabı, faranjit ya da larenjit gibi rahatsızlıklarda da temel belirtiler arasında halsizlik, uyku hali ve iç titremesi yer almaktadır. Bu hastalıklar söz konusu ise ilaç tedavisi şart hale gelir.

Sürekli Uyuma, İç Titreme ve Halsizlik Tedavisi

Bu semptomların ortaya çıkmasıyla birlikte, bunlara yol açan durumun tam olarak anlaşılabilmesi ve semptom nedenlerinin netleşmesi için belirtiler ilk ortaya çıktığında uzman bir doktora muayene olmak gerekmektedir. Kişi bilinçsizce, rastgele ilaç alımından kesinlikle uzak durmalıdır, aksi halde durum çok daha kötüleşebilir.

Halsizliğin en az şekilde atlatılabilmesi ve kısa süre içinde ortadan kalkabilmesi için bol bol C vitamini alınması tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda bu rahatsızlıklar nedeniyle vücut sıvı kaybedeceğinden, sıvı alımına da çok dikkat edilmelidir. Aynı zamanda enfeksiyonel rahatsızlıklarda bu semptomların en aza indirilmesi için ılık bir duş alınması, uyku düzenine dikkat edilmesi de büyük önem taşımaktadır. Ayrıca kişinin sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanması, yatarak istirahat etmeye özen göstermesi de oldukça önemli ayrıntılardır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.