Bilgi Yeriniz

Reglin Sökülmemesi

12.03.2018
7.390
Reglin Sökülmemesi

Çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilen reglin sökülmemesi durumu, bazı rahatsızlıkların belirtisi olarak da değerlendirilmektedir. Regl sökülmemesi ile ifade edilmek istenen, regl döneminde kanama olmaması ya da çok az kan gelmesidir. Bu durum karın bölgesinde şiddetli ağrıya neden olmaktadır. Genel olarak psikolojik yahut fizyolojik nedenlerden dolayı bu durum ortaya çıkabilmektedir.

Reglin sökülmemesi bedensel olarak bazı sorunlara yol açabilir. Kanın olması gereken miktarda gelmemesi halinde, dokularla ilgili bir sorun olduğu akla gelebilir. Ayrıca bu durumun ortaya çıkması sonucunda, kaslar olması gerekenden çok daha fazla kasılır. Bu da karın ağrısının daha şiddetli olmasına yol açabilir.

Regl Sökülmemesi Nedenleri Nelerdir?

Reglin sökülmemesi üzerine gidilmesi gereken, ciddi sorunlar doğurabilecek bir durumdur. Yumurtalıklarda kist oluşumu, bu durumun temel nedenidir. Bu kistler iyi huylu ve kötü huylu olmak üzere ikiye ayrılır. İyi huylu kistler, genel olarak ilaç tedavisi ile eritilebilmektedir. Kötü huylu kistler ise rahim ve yumurtalıklar açısından tehlikeli olabilmektedir. Aynı zamanda kistlerin meydana gelmesi regl düzeninin ve adet döngüsünün bozulmasına yol açmaktadır. Kist çok büyük ise sancı ve verdiği sıkıntı çok daha büyük olmaktadır.

  • Reglin sökülmemesi durumunda kistler kadar etkili ve önemli olan bir başka durum da stres faktörleridir. Stresin fazla olması durumunda hormonsal dengesizlikler bedensel olarak meydana gelebilmektedir.
  • Regl sökülmeme durumu, menopoz döneminde de görülen bir durumdur. Bu dönemde hormonsal dengeler tamamen değiştiği için regl düzensizliği ve kesilmesi normal karşılanmalıdır.
  • Aniden meydana gelen kilo kaybetme durumunda, vücut dengeleri sarsılabilmekte ve kan değerlerinde de düşüş meydana gelebilmektedir. Aynı zamanda kişinin gebe kalması durumunda da regl sökülmemesi söz konusu olabilmektedir.

Regl Sökülmemesi Tedavisi

Regl sökülmemesi şikayeti ile doktora giden hastadan öncelikle bir takım tahliller istenir. Bu sayede bu duruma yol açan sebepler ortaya çıkarılabilir. Stres nedeniyle ortaya çıkan regl sökülmemesi durumunda stres faktörlerinden uzak kalmak, bitki çayları ve ıhlamur gibi rahatlatıcı içecekler tüketmek işe yarayabilir. Kist oluşumu gibi bir sorun nedeniyle regl sökülmemesi ortaya çıkarsa, kistin iyileştirilmesi, ortadan kaldırılması ya da etkisiz hale getirilmesi için doğum kontrol hapları ile tedavi sağlanmaktadır.

Aynı zamanda doktor gözetiminde ve doktor kararı ile iğne ile de kist tedavisi uygulanabilir. Bu durum kistin huyuna ve büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu iğne tedavisi aynı zamanda hormonsal olarak vücut dengesini de sağlamaya yardımcı olmaktadır. Kist tedavisi sağlansa da, tekrarlama olasılığı daima bulunmaktadır. Bu nedenle cerrahi bir işlemle uzman hekim gerekli görürse kistin alınması yolu da uygulamaya alınabilir. Daha detaylı ve kesin bilgiler için mutlaka uzman doktora başvurulmalıdır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.