Bilgi Yeriniz

Portakal Reçeli Acı Olursa Ne Yapılmalı?

02.12.2018
5.078
Portakal Reçeli Acı Olursa Ne Yapılmalı?

Portakal reçeli acı olursa ne yapılmalı karşımıza sık çıkan sorulardan birisidir. Ev yapımı reçeller çoğu kişinin tercih ettiği lezzetlerden birisidir. Hem yazın hem de kışın çeşitli meyvelerden elde edebileceğiniz reçelleri basit tarifleri ve gerekli püf noktaları ile birlikte kısa sürede hazırlayabilir, sevdiklerinizle birlikte tüketebilirsiniz.

Portakal reçeli de en çok sevilen ve özellikle kış aylarında tercih edilen reçel türlerinden birisidir. Portakal reçelinin tarifini öğrenerek kısa sürede bu tarifi sizler de deneyebilir ve lezzetinden faydalanabilirsiniz. Portakal reçeli yaparken belirli püf noktalarına da dikkat ederek tam kıvamında ve lezzetinde portakal reçeli yapmayı sağlayabilirsiniz. Portakal reçelini ister kahvaltıda tüketebilir isterseniz ise marmelat olarak tatlı tariflerinde tüketmeye özen gösterebilirsiniz.

Portakal Reçeli Acı Olursa Ne Yapılır?

Portakal reçeli acı olursa ne yapılır ev hanımlarının merak ettiği konulardan birisidir. Portakal reçeli yapımında bir sorun olması durumunda reçelin tadı tahmin edilenden daha acı bir hale gelebilir. Böyle bir durumda kişinin yapabileceği çok bir şey yoktur. Portakal reçelinin acı olmasına yapılabilecek bir şey olmasa da öncesinde uygulanacak ufak püf noktaları ile portakal reçelinin acı olmasının önüne geçebilirsiniz. Bu şekilde uygulayacağınız püf noktaları ile portakal reçeli tam istediğiniz bir lezzette olacaktır.

Portakal Reçelinin Acı Olması Nasıl Önlenir?

Portakal reçelinin acı olmasını istemiyorsanız bir takım püf noktalarına dikkat edebilir ve portakal reçelinin tam kıvamında olmasını sağlayabilirsiniz. Portakal reçelinin acı olmasını önleyecek noktalar arasında şunlar yer almaktadır:

1-)Portakalı 1 Gece Bekletin

Portakal reçelinin yapımında dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi reçelin bir gece önceden bekletilmesidir. Portakal reçelini yapmak için bir gece önceden portakalın kabuğunu soyun, kabuklarını ayırın ve küp küp olacak şekilde doğrayın. Daha sonra bir bardak şeker bir portakala denk gelecek şekilde şeker ekleyin ve bu şekilde bir gece kabın içinde bekletin. Bu yöntem sayesinde portakal reçeli daha tatlı olacak ve yapımında herhangi bir dağılma problemi de yaşanmayacaktır.

2-)Kabuğun Yüzeyini Mutlaka Temizleyin

Portakal reçelinin acı olması bazı durumlarda kabuğundan kaynaklanabilir. Kabuğunu iyice temizleyerek portakalın içinde yer alan asidik yapının reçelin tadını acılaştırmasını önleyebilirsiniz.

3-)Beyaz Yerlerini Temizleyin

Portakal reçelinin acı olmasını engelleyen yöntemlerden bir diğeri ise portakalın beyaz yerlerinin temizlenmesidir. Portakalı soyduktan sonra içinde birçok beyaz parça kalır. Bunları mümkün olduğu kadar temizleyerek reçelin acı olmasının önüne geçebilirsiniz.

4-)Kabukları 2 Kere Kaynatın

Portakal reçeli yapmadan önce ayırdığınız portakal kabuklarını en az iki kere kaynatın. Bu şekilde kabuk içinde yer alan acılık azalacak ve reçelin tadını değiştirmesi engellenecektir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.