Bilgi Yeriniz

Kaşar Peynir Nasıl Rendelenir?

14.08.2018
2.917
Kaşar Peynir Nasıl Rendelenir?

Kaşar peyniri kahvaltılarda ve birçok yemeğin içinde ve üzerinde sıkça kullanılan, sevilen bir peynir türüdür. Kolay ve çabuk eriyen yapısı ile özellikle yiyeceklerin üzerinde kullanılır. Zevke göre ister rendeleyerek ister ince dilimler halinde eritilerek tüketilir. İnce dilimler halinde kullanacağımız kaşar peynirini kesmek kolaydır ancak rendelemenin belli püf noktaları vardır. Basit gibi görünen kaşar peynirini rendeleme işlemi bu püf noktalar dikkate alınmadığında sizi zorlayabilir ve yaralanmanıza sebep olabilir.

Kaşar Peynir Nasıl Rendelenir?

Kaşar peynirinin yumuşak yapısı: Kaşar peyniri oldukça yumuşak yapıya sahip bir peynir türüdür. Bu yumuşak yapısı da rendeleme işlemi esnasında sizi oldukça zorlar. Bunun önüne geçebilmek için kaşar peyniriniz buzdolabı içinde ise çıkarır çıkarmaz rendeleme işlemine başlamanız gerekir. Kaşar peynirinizi asla buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında beklemeye almayın, bu rendeleme işleminizi zorlayacaktır. Yine aynı şekilde kaşar peyniriniz oda sıcaklığında kalmış ise bir süre buzdolabına koyun ve sertleşmesini bekledikten sonra rendeleme işlemine geçin. Buzdolabından yeni çıkan kaşar peynirini rendelemek oldukça kolaydır. Ancak ısınmış ve yumuşamış kaşar peyniri rendeleme esnasında aşağı yukarı hareketinizi zorlayacak ve bu hareket esnasında kaşar peyniriniz parçalanacaktır.

Rendenin doğru konumlandırılması: Kaşar peynirinizi rendeleme sırasında sizin güvenliğiniz de önemlidir. Her ne kadar basit bir mutfak aracı gibi görünse de rende de kesici bir alettir. Rendenin hareket esnasında elinizin altından kaymasını ve devrilmesini önlemek adına, rendenizin altına uygun büyüklükte bir kesme tahtası ya da tava koymalısınız. Porselen tabak kullanmanız önerilmez çünkü rendenizin porselen üzerinde kayması çok olasıdır.

Rendeleme işlemi: Kaşar peynirini nasıl, hangi büyüklük ve şekilde rendelemek istiyorsanız ona uygun seçtiğiniz rendeyi bir kesme tahtası veya tava üzerinde konumlandırınız. Buzdolabından yeni çıkardığınız, yumuşak olmayan kaşar peynirinizi avuç içinize yerleştiriniz ve rende üzerinde aşağı yukarı hareketlerle rendelemeye başlayınız. Rendenizin büyük delikli kısmında rendelemeniz önerilir çünkü kaşar peyniri yumuşak yapısı gereği bu kısma daha çok uygundur.

Rendeleme işlemini çok hızlı hareketlerle yapmamalısınız. Çünkü bu hareket esnasında hem hareketin etkisiyle hem de avuç içinizin sıcaklığıyla kaşar peyniri kolayca yumuşayacaktır. Bu da rendeleme işleminizi zorlaştırır. Kaşar peynirinizi olabildiğince kısa süre buzdolabının dışında tutmaya ve yavaş hareketlerle rendelemeye çalışınız. Ayrıca hızlı hareketlerden kaçınmanız elinizi kesme riskini de oldukça yüksek oranda ortadan kaldıracaktır.

Rendeleme işlemi bittikten sonra rendenin iç kısmında kalan kaşar peynirlerini de elinizle toparlayarak diğer peynirlerin yanına alabilirsiniz. Dilerseniz rendelediğiniz kaşar peynirlerini buzdolabının dondurucu kısmında daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.